Evenimente

Tinerii lucrători medicali vor primi o indemnizaţie cu 50% mai mare

Indemnizația unică pentru tinerii specialiști medico-sanitari şi farmaceutici оncadrați оn cвmpul muncii оn mediul rural, conform repartizării Ministerului Sănătăţii, va spori cu 50%. O decizie оn acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri.

Astfel, indemnizaţia unică pentru medici şi farmacişti va creşte de la 30 mii la 45 mii lei, iar pentru personalul medical şi farmaceutic mediu se va majora de la 24 mii lei la 36 mii lei.

Sprijinul financiar va fi alocat оn patru tranşe egale a cвte 11,25 mii lei pentru medici şi farmacişti și оn mărime de 9 mii de lei pentru personalul medical şi farmaceutic mediu. Prima tranşă se va achita după prima lună de muncă, iar următoarele – la finele fiecărui an de activitate.

Modificările operate la Legea ocrotirii sănătăţii urmăresc crearea unor condiții atractive de muncă оn domeniul medical, pentru a asigura instituțiile de profil cu personal calificat și, respectiv, a spori performanța acestora.

Foto simbol. Sursa: timpul.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker