Social

Le-a promis să dezvolte o afacere în comun, a luat banii şi a dispărut

În 2011, un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din satul Vadul-Leca, raionul Teleneşti, sub pretextul de a crea o Societate cu raspundere limitată pentru prelucrarea lemnului în localitatea dată, a obţinut în perioade diferite, de la diferiţi cetăţeni din mai multe localităţi ale R. Moldova, sume de bani în numerar, pe care i-a însuşit, după care a dispărut într-o direcţie necunoscută, transmite Procuratura raionului Teleneşti.

Inculpatul nu şi-a recunoscut vinovăţia privind escrocheria de mijloace băneşti în proporţii deosebit de mari de la părţile vătămate, dar existenţa faptei de escrocherie şi-a găsit confirmare prin declaraţiile părţilor vătămate, care au avut încredere în el, deoarece le promitea dezvoltarea unei afaceri comune profitabile. Prin acţiunile sale, inculpatul a cauzat părţilor vătămate daune în sumă totală de 216 150 lei, 6100 euro şi 3000 dolari SUA.

Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 25 aprilie 2017 pentru escrocherie prin abuz de încredere şi înşelăciune la 12 ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privare de a exercita activitate de întreprinzător pe un termen de 4 ani.

La fel, prin sentinţa din 25 aprilie 2017, de către instanţa de judecată Teleneşti a fost admisă integral acţiunea civilă înaintată în latura despăgubirilor materiale faţă de una din victime a sumei în mărime de 127 150 mii lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat, relatează Procuratura raionului Teleneşti.

Foto simbol. Sursa: bizoo

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker