E timpul sa fii activSocial

A mângâia pe cei întristați – una din cele 7 fapte bune pentru suflet

A mângâia pe cei întristați – una din cele 7 fapte bune pentru suflet.

Anume de mângâiere au nevoie oamenii în etate, care sunt mai sensibili, mai greu suportă durerile, nedreptățile, mai mult analizează tot ce se întâmplă, mai ales în timpul de față, când la toate necazurile vieții Dumnezeu a îngăduit și boala strașnică Covid–19, care îi răpește pe cei mai slabi, mai neputincioși. 

A mângâia pe cei întristați – una  din cele 7 fapte bune pentru suflet

Ni-i groază că scumpa noastră Moldovă e în pericol, numărul infectărilor și deceselor în urma Covid–19 este în creștere.

A mângâia pe cei întristați – una  din cele 7 fapte bune pentru suflet

În pofida tuturor greutăților, ”HelpAge International” susține pe perioada de pandemie 75 de beneficiari din s. Cinișeuți, raionul Rezina în cadrul proiectului „Realizarea drepturilor omului pentru persoanele în etate din Moldova prin promovarea femeilor în vârstă, inițiativa de asistență a persoanelor în etate”, finanțat de Guvernul Federal al Germaniei în parteneriat cu ONG-ul local AO „Speranța”.

A mângâia pe cei întristați – una  din cele 7 fapte bune pentru suflet

Scopul inițiativei este de a susține vârstnicii social vulnerabili şi țintuiți la pat pe perioada de pandemie prin acordarea pachetelor alimentare, pachetelor igienice și pachetelor cu mărfuri de uz casnic. 

O echipă din 12 voluntari pe lângă AO „Speranța” au fost instruiți de către experți privind măsurile de protecție pe perioada de pandemie și au mers pe la casele a 75 de beneficiari pentru a distribui acest suport atât de necesar.

A mângâia pe cei întristați – una  din cele 7 fapte bune pentru suflet

Ei aduc clipe de fericire celor în etate, mai ales celor solitari, discutând cu ei, ascultându-le păsul, îmbărbătându-i, alinându-le singurătatea în perioada de pandemie, când au rămas izolați în casele și ogrăzile lor. Pentru omul în etate este important un zâmbet, o vorbă bună, un sfat, chiar şi la distanţa socială şi cu măşti pe faţă. 

Credința, dragostea, speranța, răbdarea și iertarea să-i însoțească pe parcursul vieții. Iar bunul Dumnezeu să-i aibă în paza Sa la bine și la greu

Ne-am bucurat de cadourile aduse, chiar am lăcrimat de bucurie că nu suntem uitați și de obidă că o viață am muncit și am ajuns că nu se găsesc în țară finanțe pentru a ne asugura încălzirea pe timp de iarnă, mâncarea și, mai ales, medicamentele. Pe lângă produse alimentare, beneficiarii au primit și produse de protecție: dezinfectant, măști, ceea ce este un suport extrem de necesar în cazul când pensiile noastre sunt mizere. 

Credința, dragostea, speranța, răbdarea și iertarea să-i însoțească pe parcursul vieții. Iar bunul Dumnezeu să-i aibă în paza Sa la bine și la greu

Din suflet mulțumim voluntarilor ce ne-au vizitat și ne-au transmis pachetul alimentar. Îi mulțumim doamnei Ana Maznic, directoarea AO „Speranța” și întregii echipe pentru că au putut organiza o astfel de inițiativă frumoasă și necesară de asistență a persoanelor în etate. 

Credința, dragostea, speranța, răbdarea și iertarea să-i însoțească pe parcursul vieții. Iar bunul Dumnezeu să-i aibă în paza Sa la bine și la greu. 

Liuba Golub, beneficiară

  

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker