Social

S-a stins din viață regizorul de teatru, Iurie Harmelin

Pe 8 august, s-a stins din viață regizorul de teatru, maestru în artă și Cavaler al Ordinului Republicii, Iurie Harmelin.

Omul de artă este cunosc drept fondator al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulițî Roz”.

Regizorul a montat peste 200 de spectacole din repertoriul culturii ruse și internaționale, insuflând tinerilor dragostea pentru Melpomene și Thalia, muzele care veghează scena vieții, a tragediei și a comediei. 

Iurie Harmelin a fondat în anul 1978 teatrul care avea să devină epicentrul vieții teatrale pentru tineretul vorbitor de limbă rusă din orașul Chișinău și care la 40 de ani de la fondare a primit în titulatură și binemeritatul nume al creatorului său – Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Ulițî Roz” Iurie Harmelin.

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker