OrheiSocial

O familie din Orhei acuză medicii spitalului raional de neglijență

O familie din Orhei acuză medicii spitalului raional de neglijență.

Potrivit acestora, medicii nu au acordat ajutorul necesar unei rude de-a lor, femeie în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în stare gravă la Spitalul raional Orhei, menționează zdg.md.

La internare, medicii i-au prelevat testul pentru noul tip de coronavirus. Până a primi rezultatul testului, familia susține că medicii nu au întreprins nimic pentru a-i salva viața, între timp starea acesteia s-a agravat, iar peste câteva ore a decedat.

De cealaltă parte, reprezentanții Spitalului raionul Orhei susțin că medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața pacientei.

Din luna noiembrie 2019 până îl luna iulie 2020, timp de opt luni, sora mea, Ala Boldișor, s-a aflat în ospeție la rude în Statele Unite ale Americii. Pe parcursul acestui timp ea s-a simțit bine și plină de viață. Aceasta avea probleme la ficat. Peste opt luni, aceasta a hotărât să plece în R. Moldova, fiindcă o dată pe an ea primea tratament. Direcția zborului spre R. Moldova a fost: New York-Paris, Paris-România, România-Chișinău. Aceasta a fost verificată de medici în toate aeropoartele. I-a fost permisă și intrarea pe teritoriul R. Moldova. Aceasta a ajuns acasă pe 24 iulie la ora 7.00 dimineața. Am stat la masă cu familia. Aceasta era bucuroasă și plină de viață. În jurul orelor 21.00-22.00, în aceeași zi, a început să se simtă rău. Aceasta spunea că avea dureri în regiunea burtei și a vizicii urinare. Imediat a făcut și febră”, povestește Serghei Boldișor, fratele femeii. 

Potrivit fratelui, văzând că starea de sănătate a surorii sale se agravează, a chemat imediat ambulanța. Potrivit acestuia, după ce a fost examinată, medicii au decis să o transporte de urgență la Spitalul raional Orhei, pentru a internată și consultată de medicii specialiști. Acolo, femeii i-a fost prelevat testul pentru noul tip de coronavirus și internată în secția COVID-19.

Atunci când a ajuns la spital, medicii au internat-o în secția COVID-19. Acolo i-a fost prelevat testul. Medicii ne-au spus că până nu vine rezultatul testului nu pot niciun ajutor medical surorii mele. Rezultatul urma să fie gata în 24 de ore. A doua zi am venit la spital să întreb de medici cum se simte. Atunci medicul mi-a spus că rezultatul va fi seara. Numai atunci va fi permis să fie transferată în altă secție. Peste câteva ore, am venit din nou la spital. În timp ce vorbeam cu medicul, am auzit-o pe mama țipând de durere. Atunci când am întrebat de medic cum se simte, acesta mi-a zis că nu știe. După aceasta medicul a intrat în secția unde era internată”, susține fratele Alei Boldișor.

Fratele femeii decedate povestește că la scurt timp după ce medicul a intrat în secție pentru a vedea cum se simte, acesta a primit apel telefonic. Medicul l-a anunțat că sora sa a decedat. 

Articolul integral marca Ziarul de Gardă, îl puteți accesa AICI.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close