E timpul sa fii activRezina

10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă

10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă.

Scriu, şterg, caut informaţii şi date, învăţ, analizez, filmez, montez, creez, redactez, verific şi multe altele

Fac toate acestea nu pentru că trebuie, ci pentru că vreau să mă implic, îmi place să mă implic şi încerc la rândul meu să îi informez pe cei din jurul meu despre tot ceea ce aflu şi cred că este necesar să ştie şi ei. 

Pentru mine experienţa pe care o acumulez în cadrul proiectului “10 pentru comunitate, 10 pentru transparenţă”, implementat de ELITA TV şi Academia de Creaţie Inovaţii Mediatice cu susţinerea IREX Europe este una de nedescris. 

Acest proiect constă în 10 Media Cafe pentru conexiuni cu alţi tineri care doresc să se implice, să muncească şi să informeze comunitatea din care fac parte, dar şi cu experţi din acest domeniu şi jurnalişti.

Tineri din Râbniţa, Orhei şi raionul Rezina au posibilitatea să îşi dezvolte capacităţile proprii în ceea ce ţine de comunicare, informare şi transmiterea de informaţii celor ce ne înconjoară. Cafenelele se desfăşoară atât virtual, cât şi real, în incinta studioului ELITA TV.

În cadrul acestor întâlniri, noi, tine-rii selectaţi, colectăm informaţii despre bugetele locale, învăţăm ce înseamnă un infografic şi cum corect să realizăm unul, cum scriem şi realizăm o ştire, cum luăm un interviu, cum creăm şi montăm un reportaj şi multe alte lucruri interesante şi utile pentru adolescenţii din ziua de azi.

Am participat la 2 traininguri: “Monetizarea media” împreună cu Marian Olari, expert, prezident la Independent Media House şi „Mass-media şi reţelele de socializare din Moldova” împreună cu Artur Corghencea, expert media în cadrul PNUD Moldova. Datorită acestor traininguri am avut posibilitatea să ”furăm” din cunoştinţele acestor experţi tot ceea ce a cerut creieraşul fiecăruia dintre noi, dar şi să analizăm rezultatele noastre pe care le aveam în acel moment şi să ascultăm sfaturile lor.

Îmi pare foarte bine şi nu regret nici o secundă că am decis să fac parte din acest proiect şi le mulţumesc organizatorilor pentru timpul şi răbdarea pe care ne-o acordă şi pentru posibilitatea de a ne dezvolta, de a cunoaşte lucruri noi şi persoane interesante.

În opinia mea, ar fi ceva extraordinar dacă și alte redacții ar contribui și ar investi pentru dezvoltarea capacităților tinerilor în acest sens și i-ar stimula cu propriile forțe și din suflet, aşa cum face ELITA TV, nu doar cu granturi. Îndemn tinerii să se implice cât mai mult pentru că Republica Moldova se bazează pe noi şi doar implicându-ne putem schimba ceva spre bine.

Letisia Dascal

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker