Evenimente

Asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei

Guvernul a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei în familie şi violenţei împotriva femeilor. Scopul Serviciului constă în prevenirea violenței, precum și în asigurarea asistenței și protecției victimelor acestui fenomen.

Serviciile prevăzute în Regulament vizează oferirea consilierii psihologice la telefon, identificarea victimelor violenţei în familie şi a violenţei împotriva femeilor, informarea acestora privind drepturile lor şi susţinerea în situaţiile de criză. Totodată, Serviciul este destinat membrilor comunităţii, agresorilor (în calitate de beneficiari secundari), precum şi profesioniştilor din domeniu care îşi vor putea expune problemele existente în procesul de asistență a cazurilor, cu garantarea deplină a confidenţialităţii.

Serviciul va dispune de un număr de telefon gratuit pe întreg teritoriul ţării, fiind posibil de accesat contra cost şi de beneficiarii de peste hotare, zilnic, 24 de ore din 24, de la telefonia fixă şi mobilă. De asemenea, personalul Serviciului va putea oferi informații solicitanţilor inclusiv prin intermediul poștei electronice sau a rețelelor de socializare.

Specialiştii îşi vor desfăşura activitatea în conformitate cu Standardele minime de calitate, aprobate de Executiv, care reglementează procesul de prestare a serviciilor şi componenţa personalului. Astfel, conform documentului, în cadrul Serviciului de asistenţă telefonică gratuită pentru victimele violenţei în familie şi violenţei împotriva femeilor vor activa şase consilieri, un manager şi personal auxiliar.

În scopul asigurării bunei funcţionări a Serviciului, pentru anul 2017 din bugetul de stat au fost alocate mijloace financiare în sumă de 775,4 mii lei.

Foto simbol. Sursa: moldova.org

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker