Social

Câte 12 copii în grupe, personalul cu măști și mănuși. Condițiile de funcționare a grădinițelor

Câte 12 copii în grupe, personalul cu măști și mănuși. Condițiile de funcționare a grădinițelor .

Comisia Extraordinară Națională în Sănătate Publică a publicat instrucțiunile de pregătire și redeschidere a grădinițelor în anul școlar 2020–2021.

Autoritatea publică locală sau fondatorul privat se obligă să asigure buna funcționare a instituției în condiţiile pandemiei de Covid-19. 

Câte 12 copii în grupe, personalul cu măști și mănuși. Condițiile  de funcționare a grădinițelor
Foto din arhiva «C”.

În grupe vor fi până la 12 copii și două educatoare, iar părinţii vor semna o declaraţie pe proprie răspundere privind prezentarea certificatului medical al copilului cu toate vaccinurile administrate. Personalul instituției de educație timpurie va purta măşti şi, la necesitate, alte mijloace de protecţie personală.

În grupe vor fi câte șapte–opt copii cu vârsta între doi și patru ani şi câte 10–12 copii cu vârsta între patru și șapte ani. În acest sens se urmărește păstrarea, pe cât este posibil, a distanţei sociale în cadrul instituțiilor. Programul grădiniţei nu va depăși șapte–nouă ore, iar copiii se vor afla în instituţie până la șapte ore. Igienizarea şi dezinfectarea periodică se va efectua la fiecare trei ore. Dezinfectarea inventarului/ utilajelor de pe terenul de joacă şi sport se va efectua înainte de fiecare ieşire a copiilor la plimbare.

De asemenea, managerii instituției vor stabili un grafic eşalonat de sosire/ plecare a copiilor din instituţie, cu respectarea distanţei fizice/sociale, pentru a evita supraaglomerarea. La aducerea la instituţie şi la luarea copilului acasă, părinţii vor fi echipaţi cu măşti şi vor aştepta la poarta instituţiei, păstrând distanţa socială.

Hotărârea cu pricina interzice organizarea activităţilor festive (matinee, zile de naştere), a activităţilor extraşcolare (excursii, marşuri turistice, concursuri cu participarea copiilor din alte grupe/ instituţii educaţionale sau a părinţilor/reprezentanţilor legali ai copilului), a adunărilor de părinţi sau a activităţilor metodice (seminare, ateliere de lucru etc.) cu participarea specialiştilor din afara instituţiei.

Irina Odobescu, anticorupţie.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker