Evenimente

Marşul memoriei cu fotografii ale eroilor

La Şoldăneşti, autorităţile, împreună cu cetăţenii, au marcat Ziua Victoriei şi Ziua Europei, duminică, 7 mai, în cadrul unui marş memorial şi unui miting la monumentul ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă.

În fruntea coloanei au mers un grup de cetățeni, care purtau fotografiile rudelor căzute în cel de-al Doilea Război Mondial.

Dintre şoldăneştenii participanţi la cel mai crâncen măcel din istoria omenirii, s-au întors la vatră 50 de persoane. La moment însă niciunul din ei nu mai este în viaţă. Pământenii însă au ieşit duminică  să comemoreze fapta lor printr-un marş şi amintiri frumoase.

În cadrul mitingului comemorativ au fost pomeniţi şi cei peste 60 de bărbaţi care au căzut pe pământ străin. Vorbitorii, printre care Svetlana Rotundu, președinta raionului, Ion Cuculescu, primarul orașului Șoldănești, Maria Șaptefrați, șefa Secției militar-administrative, Cazimir Trocin, șeful poliției din raion și Djumber Todua, conducătorul organizației veteranilor din raion, au menţiont şi faptul că, din cei peste 600 de participanţi la războiul din 1941-1945 care trăiau în localităţile actualului raion Şoldăneşti acum 20 de ani, la moment mai sunt în viaţă numai 6 persoane. 

După depunerea de flori, participanţii la manifestaţie au asistat la un concert, prezentat de colectivele artistice din oraş.

Victor Sofroni

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker