Evenimente

Mitinguri, depuneri de flori, manifestaţii artistice şi sportive

Rezina. În dimineața zilei de 9 mai c., în scuarul  din fața Spitalului raional Rezina, s-au adunat mai multe grupuri de rezineni, de unde au mers în marș spre piața centrală a orașului. Anterior, din aceeaşi piaţă, câteva autobuze cu rezineni, în frunte cu preşedinta raionului Eleonora Graur, au plecat la Chişinău la manifestaţia organizată de Partidul Democrat din Moldova.

Coloana manifestanţilor de la Rezina era formată în mare parte din funcționari publici, angajați ai instituțiilor bugetare, pensionari, elevi, preşcolari cu părinții și educatorii lor. 

La mitingul de lângă Memorialul din piaţa centrală, Arcadie Mușinschi, vicepreședintele raionului, a rostit un discurs despre cele două date comemorate: Ziua Victoriei și Ziua Europei. Apoi un sobor de preoți în frunte cu parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Rezina, Serafim Nadolschi, a oficiat o rugă către Domnul privind pomenirea și odihna ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă în toate războaiele din secolul XX. În continuare au vorbit despre urgiile războaielor şi urmările acestora Alexandru Ceban, șeful Inspectoratului de Poliție Rezina; Serafima Borgan, președinta Organizației raionale Rezina a veteranilor muncii și războaielor; Nina Postu, directoarea Spitalului Raional Rezina; Albert Popușoi, președintele Uniunii veteranilor războaielor din Afganistan și de la Nistru. Iar specialista primăriei Rezina Tatiana Golub a dat citire mesajului primarului orașului Rezina, Simion Tatarov, adresat locuitorilor orașului și raionului.

Cu un recital de poezii și melodii cu tematică militară au evoluat elevii de la LT „Olimp” din Rezina și Corala „Doina Nistrului” (conducător artistic Ion Scutelnic). Apoi participanții la manifestaţie au depus florile recunoștinței la soclul monumentului. 

Ion Perciun    

 

Teleneşti. În ziua de 9 mai, la Teleneşti, reprezentanți ai APL, angajații Inspectoratului de Poliţie, veterani ai războiului de la Nistru și participanți la operațiunile militare din Afganistan, locuitori ai orașului au comemorat victimele celui de-al Doilea Război Mondial printr-un minut de reculegere şi depuneri de  de flori la monumentul ridicat acum 40 de ani. Părintele Nicolae, parohul bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din Teleneşti a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor. Despre semnificaţia zilei de 9 mai, ca Zi a Victoriei şi Zi a Europei a vorbit primarul oraşului, Vadim Lelic.

Cu acest prilej, pe străzile oraşului a fost organizată o cursă de ciclism cu participarea elevilor de la Gimnaziul “Mihai Eminescu” şi LT “Lucian Blaga” din oraş. Veteranii războaielor din Afganistan şi de la Nistru au înmânat învingătorilor la cursa de ciclism diplome, medalii şi premii băneşti.

Biblioteca Publică Raională ”Vasile Alecsandri” a organizat în parc o suită de activităţi  dedicate Zilei Europei.

Nicolae Nastas, secretarul CO Telenești 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker