Social

1,5 metri între băncile elevilor, iar profesorii – cu măști. Cum vor avea loc orele din septembrie

1,5 metri între băncile elevilor, iar profesorii – cu măști. Cum vor avea loc orele din septembrie.

Din luna septembrie majoritatea elevilor din țară ar putea să revină la orele obișnuite organizate în incinta instituțiilor de învățământ.

Potrivit datelor Ministerului Educației, la care se referă unimedia.info, din 1249 de școli, 808 dintre ele au ales modelul I din cele 7 propuse de minister, care presupune prezența fizică a elevilor în clasă.

Pentru aplicarea modelului respectiv, în incinta școlilor vor fi luate o serie de măsuri.

Directorul asigură organizarea spațiilor, 1,5 metri spațiu între băncile elevilor. În aceste condiții nu este necesar ca elevul să poarte mască. De asemenea, fiecare cabinet va fi dotat cu dozator, dezinfectant și se asigură reglementări speciale pentru igiena cabinetului, aerisirea spațiilor și alte aspecte care țin de pregătirea sălilor de clasă.

La fel, pe coridor se asigură trasee de circulație care trebuie să fie marcat particular în așa măsură ca să evităm aglomerarea copiilor. Profesorii vor lucra cu mască și credem corect să o solicităm de la ei.

Cât privește transportarea copiilor, aceste 808 de instituții dacă asigură prezența fizică a a copiilor la școală înseamnă ce ele trebuie să asigure transportarea. Prin urmare, transportarea copiilor va fi organizată, asta înseamnă că un copil va sta pe unul din cele două scaune. La fel va fi necesar să fie asigurat cu dozator, dezinfectant și copilul trebuie să poarte mască”, a menționat secretara de stat din cadrul ministerului Educației, Natalia Grîu.

Modelul combinat a fost ales de 276 de instituții de învățământ, care presupune prezența fizică la școală cât și ore online.

„Pentru clasele primare noi insistăm să fie activitatea față în față”, a mai spus secretara de stat.

Totodată, modelul II, în schimburi, va fi aplicat în circa 9% dintre instituții de învățământ.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker