Social

Pantelimon Gavriliţă a lăsat urme adânci în istoria raionului şi oraşului Rezina

 Pantelimon Gavriliţă a lăsart urme adânci în istoria raionului şi oraşului Rezina.

În ultimii 6o de ani oraşul şi raionul Rezina a avut mulţi conducători de diferite ranguri. Dar puţini dintre ei au lăsat urme evidente în istoria, economia şi viaţa socială a raionului.

Cetăţeanul de Onoare al raionului Rezina, Pantelimon Gavriliţă este, pe bună dreptate, omul cu cele mai mari merite în dezvoltarea economică şi socială a raionului şi a oraşului Rezina. A

nume domnia sa a fost coordonatorul  întineririi şi modernizării oraşului Rezina, dar şi a multor localităţi din raion, lăsând câte o parte din sufletul său în majoritatea obiectelor de menire economică şi social-culturală ridicate atunci.

Şi credem că au dreptate cei care afirmă că Pantelimon Gavriliţă, prin munca sa asiduă, şi-a înălţat cel mai solid şi mai frumos monument la care poate fisa un om – centrul actualului oraş Rezina, din care azi lipseşte doar un detaliu – renumitele plantaţii de trandafiri care imprimau terasei a treia un aspect de poveste.

     Multstimate dle Pantelimon Gavriliţă! Cu ocazia aniversării de 85 de ani pe care o vei marca pe 09 august, în numele a mai mulţi rezineni care vă cunosc şi vă apreciază faptele şi rolul Dumneavoastră în prosperarea baştinei, vă dorim  mulţi ani înainte, cu sănătate şi satisfacţe de fiecare zi trăită alături de  cei dragi!

 Cu profund respect, Vasile Domentii, Tudor Iaşcenco, Ion Palii, Mihai Strugulea

Multstimate Pantelimon Semionovici! Ne cunoaştem din a. 1960 şi mă mândresc cu faptul că pot să vă numesc îndrumător şi prieten. Aveţi o biografie minunată. Activând în orga-nele comsomoliste, de partid, iar apoi în funcţia de preşedinte al Executivului Raional Rezina Dumneavoastră v-aţi făcut cu cinste datoria, ați lăsat urme vizibile, concrete în dezvoltarea social-economică a raionului, fiind un om şi conducător principial, corect, atent la cerinţele oamenilor. Iată de ce v-aţi bucurat de mare autoritate în societate, numele şi faptele Dumneavoastră ocupă un loc aparte în istoria raionului Rezina, sunteţi cunoscut şi apreciat nu numai la baştină, dar şi în raionul Şoldăneşti, întreaga republică.

 Multstimate dle Gavriliţă! Cu ocazia aniversării de 85 de ani Vă transmit cele mai sincere felicitări şi urări de bine! Vă doresc sănătate, mulţi ani înainte şi toate cele bune!

 Cu deosebit respect, Djumberi Todua

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close