Dezbateri publiceE timpul sa fii activ

Covid-19 – un instrument de speriat lumea?

Covid-19 – un instrument de speriat lumea?

Reţelele sociale continuă să rămână o platformă activă de schimb de informaţii şi opinii despre pandemia de Covid-19.

Informaţia la zi a Ministerului Sănătăţii despre starea de lucruri în acest domeniu adună o mulţime de comentarii, extrem de controversate.

De exemplu, iată cum au comentat rezinenii informaţia postată de ELITA TV pe pagina grupului „Rezina Info” despre situaţia din 22 iulie, când au fost înregistrate 12 cazuri de infectare cu Covid-19, un număr record pentru raionul Rezina, printre aceştia fiind angajați din educaţie, seviciul fiscal, instituții medicale, gospodării agricole, un absolvent de liceu, 7 persoane fiind din oraș, iar 5 – din satele raionului. 

Alexandru Guşilo: Nici nu poate fi altfel, deoarece Rezina este un fel de coridor obștesc, tranzitat zilnic de sute de camioane. Strada Orhei s-a transformat în-tr-o tranșee de producere a prafului, gălăgiei, infecțiilor.

Marcel Răileanu: În multe cazuri coronavirusul a fost adus de la Orhei, acolo sunt mulţi bolnavi şi la toţi le este în cot de ceea ce se întâmplă. 

Diaconu Ion: Autorităţile spun multe, dar fac puţin. Asta-i conducerea pe care noi am ales-o. Dar spuneţi, vă rog, chiar credeţi în informaţia asta despre Covid-19, în toate prostiile pe care le spun la televizor sau pe net?

Zaharova Angela către Diaconu Ion: Da, pentru că printre cei infectați sunt și prieteni, și vecini, și preoți cunoscuți. Te trece rece prin spate când recunoști persoanele și vezi spaima din ochii lor, vrei să-i ajuți, dar înțelegi, că îi poți susține doar moral… Așa că să nu vă pară glumă. La Rezina este un preot care a avut curajul să spună public că a fost infectat, ce mai vreți? Ori până nu vă atinge personal, nu vă doare?

Valeriu Carp: Eu sunt de acord cu voi, dar de ce la oamenii din Râbnița le dă voie să intre în Rezina, pentru că ei lucrează aici, dar rezinenilor nu li se permite să mergă la Râbnița? 

Diaconu Ion către Zaharova Angela: Nu ştiu ce să vă spun, dar acum pe toţi bolnavii îi scriu la Covid. Sunt bolnavi de alte boli, dar scriu că au virus. Eu în asta nu cred.

Zaharova Angela către Diaconu Ion: Dvs. sunteți medic? Ați văzut scris undeva ceea ce afirmați aici? 

Adela Dobreanschi: Dacă am fi mai responsabili și dacă ne-am stima unul pe altul, cred că ar fi mai bine. Și nu trebuie să căutăm vinovatul. NUMAI NOI.

Olga C. Sacara: Cunosc situații când doi membri din familie lucrează într-un loc așa mai „râvnit/dorit”, adică bine plătit și care au fost impuși să semneze că sunt bolnavi de Covid și ei au semnat pentru a nu-și pierde postul de lucru. Așa că lăsați toată mascarada asta…

Rad Dolg: Cine face tabelele acestea? Sunt date ca să sperie lumea? Nu mai publicați așa date pe rețele de socializare, că nu ne interesează! Fiecare se păzește cum poate, de ce speriați atâta oamenii?

Andrey Scholdea către Olga C Sacara: Dar pentru ca să decedeze de Covid cât le-au dat la acei membri de familie, 20 mii lei?

Slava Josan: Nişte minciunoși. Moare lumea de bătrânețe sau alte boli, dar ei scriu că de Covid.

Andrey Scholdea către Slava Josan: Și încă le dau 20 mii lei, ca să moară mai repede și le spun că în rai îi mai bine de trăit decât în Moldova.

Нинка Ивановна: Dar în Moldova mai sunt cetățeni sănătoși, sau toți deja sunt bolnavi de Covid?

Andrey Scholdea: Dacă Dodon iarăși câștigă alegerile, însemană ca majoritatea-s bolnavi.

Popovici Vladimir: Eu chiar am auzit și îs convins că nu mai moare nimeni de Covid, chiar din Rezina toate cazurile privind decesul de Covid sunt false.

Алик Александар către CUVÂNTUL: Ajunge să scrieţi atâtea minciuni! Oamenii mor de alte boli, dar voi scrieţi că de Covid. La voi fiecare mort e bolnav de Covid… 

Ruslan Roşca către Алик Александар: Dacă îmi permiţi, am să te înteb dacă eşti medic?

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker