Evenimente

46 de proiectile – descoperite la Brănești

Câteva zeci de proiectile din cel de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite la Brănești, raionul Orhei în timpul lucrărilor de excavare a unui șanț.

Potrivit șefului-adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei, lt-colonelul Viorel Patraș, citat de www.radioorhei.info, incidentul s-a produs sâmbătă pe un câmp din preajma localității.

Inițial, muncitorii care efectuau lucrările au descoperit în jur de 15 muniții, după care imediat au fost alertați poliția și salvatorii. Reprezentanții DSE și Centrului Militar Orhei au anunțat geniștii Armatei Naționale și, după o verificare minuțioasă, la suprafață a mai fost scos un lot de muniții. Întreaga captură a numărat 46 de proiectile, de calibrul 76 mm.

Proiectilele au fost dezamorsate prin explozii controlate, într-o carieră, aflată nu departe de locul unde au fost depistate.

Descoperirea de la Brănești este cea mai impunătoare de la începutul acestui an. Până la aceasta, potrivit datelor Armatei Naționale, în cele peste 40 de ieșiri în diferite localități ale țării au fost lichidate peste 80 de obiecte explozive.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker