Social

Chicu: Piscinele ar putea fi redeschise săptămâna aceasta

Chicu: Piscinele ar putea fi redeschise săptămâna aceasta, dacă vor fi respectate toate măsurile de prevenție.

Piscinele au fost închise deoarece nu au fost respectate măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a declarat premierul Ion Chicu, luni, 3 august, menționând că autoritățile urmează să revină la această decizie.

Pe parcursul acestei săptămâni, colegii de la ANSP și MSMPS vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu fiecare din aceste locuri de agrement, astfel încât să se asigure că se respectă regulile date, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la acea decizie de sistare a activității. 

Eu sper ca timp de o săptămână acest lucru să fie efectuat cu toți, iar administratorii acestor localuri să înțeleagă riscurile date și să ia măsuri de protecție a cetățenilor. Nu e exclus că la acele obiective unde nu se respectă regulile vor fi sistate activitățile fie individual, fie pe sector. 

Din păcate, Guvernul trebuie să vină cu aceste măsuri, pentru că nu se respectă regulile, iar aceasta, în afară de riscul sănătății și de viață pentru cetățeni, ne provoacă mari-mari cheltuieli bugetare. Și vineri am alocat aproape 10 milioane de lei suplimentar pentru medicii infectați, săptămâna viitoare iarăși urmează să alocăm bani, noi consumăm bani publici foarte mari, care, sunt sigur, nu ar fi necesar de cheltuit dacă am avea mai mare responsabilitate cu toții”, a afirmat șeful Executivului după ședința tradițională cu președintele R. Moldova și speakerul.

Vineri, 31 iulie, CNESP a interzis, pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, activitatea bazinelor de înot/piscinelor.

Sursa
zdg.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker