EconomieTelenești

Maestrului Gheorghe Mustea i-a fost acordat titlul onorific „Om emerit”

Maestrului Gheorghe Mustea i-a fost acordat titlul onorific „Om emerit.”

Compozitorul-academician Gheorghe Mustea, director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale a IPNA Teleradio-Moldova, Artist al Poporului, originar din s. Mândreşti, raionul Teleneşti, a fost distins cu titlul onorific „Om emerit”.

Prestigiosul titlu i-a fost oferit în cadrul unei ceremonii oficiale, pentru cei 50 de ani de activitate artistică, 30 de ani aflat la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Teleradio-Moldova, promovarea artei muzicale din patrimoniul național și universal.

„Pentru mine, acordarea acestui titlu este, în primul rând, o mare responsabilitate și pentru ceea ce fac, ce am făcut, și pentru ce voi face în continuare. Îmi dau bine seama că totul trebuie făcut la cel mai înalt nivel, profesionist. Aceasta ne este menirea și consider că e o mare responsabilitate și onoare.

Dar eu cred că este și o recunoștință din partea societății pentru tot ce am făcut până acum în cele patru direcții pe care m-am axat în activitatea mea: compoziția, dirijatul, interpretarea la mai multe instrumente și activitatea didactică, care pentru mine este foarte importantă”, a spus acad. Gheorghe Mustea, exprimând bucuria de a fi mereu în acea interacțiune cu tineretul, cu cei care au dorit să-și lege destinul de acest domeniu cum este compoziția, dirijatul, interpretarea, orchestrația și alte discipline pe care le predă la Academia de Muzică, Teatru și Artă Plastică. 

„Eu cred că au fost mai multe evenimente legate de acest titlu, ca să nu mai spun că Orchestra Simfonică Națională a Companiei Teleradio-Moldova a fost decorată cu cea mai înaltă distincție – „Ordinul Republicii”, lucru ce mă onorează enorm”, a declarat maestrul Mustea.

Eugenia Tofan, Serviciul de presă al AȘM

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close