EconomieTelenești

Maestrului Gheorghe Mustea i-a fost acordat titlul onorific „Om emerit”

Maestrului Gheorghe Mustea i-a fost acordat titlul onorific „Om emerit.”

Compozitorul-academician Gheorghe Mustea, director artistic și prim-dirijor al Orchestrei Simfonice Naționale a IPNA Teleradio-Moldova, Artist al Poporului, originar din s. Mândreşti, raionul Teleneşti, a fost distins cu titlul onorific „Om emerit”.

Prestigiosul titlu i-a fost oferit în cadrul unei ceremonii oficiale, pentru cei 50 de ani de activitate artistică, 30 de ani aflat la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Teleradio-Moldova, promovarea artei muzicale din patrimoniul național și universal.

„Pentru mine, acordarea acestui titlu este, în primul rând, o mare responsabilitate și pentru ceea ce fac, ce am făcut, și pentru ce voi face în continuare. Îmi dau bine seama că totul trebuie făcut la cel mai înalt nivel, profesionist. Aceasta ne este menirea și consider că e o mare responsabilitate și onoare.

Dar eu cred că este și o recunoștință din partea societății pentru tot ce am făcut până acum în cele patru direcții pe care m-am axat în activitatea mea: compoziția, dirijatul, interpretarea la mai multe instrumente și activitatea didactică, care pentru mine este foarte importantă”, a spus acad. Gheorghe Mustea, exprimând bucuria de a fi mereu în acea interacțiune cu tineretul, cu cei care au dorit să-și lege destinul de acest domeniu cum este compoziția, dirijatul, interpretarea, orchestrația și alte discipline pe care le predă la Academia de Muzică, Teatru și Artă Plastică. 

„Eu cred că au fost mai multe evenimente legate de acest titlu, ca să nu mai spun că Orchestra Simfonică Națională a Companiei Teleradio-Moldova a fost decorată cu cea mai înaltă distincție – „Ordinul Republicii”, lucru ce mă onorează enorm”, a declarat maestrul Mustea.

Eugenia Tofan, Serviciul de presă al AȘM

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker