Cere socoteală pentru banii publici

Treptat, satul devine mai amenajat

În numele administraţiei publice locale din satul Mateuţi, raionul Rezina, prezint la concursul CUVÂNTUL-ui „Drumurile noastre poate vor fi reparate vreodată”, câteva poze însoţite de explicaţii succinte privitor la reabilitarea drumurilor din localitatea noastră.

 

Primele acțiuni de reabilitare a drumurilor în satul Mateuți au început în toamna anului 2015. Au fost reabilitate în variantă albă circa 1,8 km de drumuri la periferia satului.

La data de 05.12.2015, cu susţinerea firmei „Lafarge Ciment Moldova”şi aportul mai multor oameni din Mateuţi s-a reuşit reparaţia unei porţiuni de circa un km de drum local în variantă albă, pe care se circula cu mare dificultate.

În toamna anului 2016, în cadrul celei mai de amploare lucrări, a fost acoperit cu asfalt un segment de circa 2,2 km de drum. În porțiunea dată s-a încadrat întreg centrul satului, inclusiv accesul până la Biserică.

Începând cu prima zăpadă a anului 2015, consilierii Mihail Donica și Marcel Ursachi s-au oferit voluntar şi curăță cu tehnica proprie toate drumurile satului, astfel că ninsorile nu mai creează discomfort și blocaje în Mateuți. Toate drumurile, inclusiv și cele periferice sunt deszăpezite și este asigurat accesul pentru circulație normală.

În primăvara anului 2016, Primăria a cumpărat un buldozer-excavator, care, la fel, este utilizat la lucrări publice de întreținere a drumurilor.

Angela Ursachi, primara satului Mateuţi

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti. Responsabilitatea pentru conţinutul materialelor publicate aparţine autorului şi nu neapărat reflectă poziţia Ambasadei.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker