Politic

Gogoaşa revocării deputaţilor s-a dezumflat: PD a renunţat deja la această iniţiativă

S-a dezumflat gogoaşa revocării deputaţilor. Odată cu votarea în primă lectură a proiectului privind schimbarea sistemului electoral, Partidul Democrat nu mai insistă ca alegătorii să obţină dreptul de a-i demite pe aleşi, relatează www.jurnal.md. De altfel, mai mulţi experţi şi analişti politici au apreciat această prevedere a democraţilor drept un lucru ireal şi neconstituţional, o măsură de manipulare a electoratului.

Povestea revocării parlamentarilor a început grandios pe 6 martie. Tonul dat de Plahotniuc a fost menţinut de către membrii fracţiunii parlamentare a PD pe parcursul a două luni. Anume pe revocarea deputaţilor s-a pus accent în Campania de colectare a semnăturilor pentru schimbarea sistemului electoral şi trecerea la votul uninominal.

Partidul Democrat a promovat intens votul uninominal în stradă, prin organizarea colectării de semnături, dar şi în presa controlată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, inclusiv prin numeroase spoturi publicitare.

Sursa citată precizează  că la sfârşitul săptămânii trecute Parlamentul a votat în primă lectură pro-iectul PD privind votul uninominal şi iniţiativa PSRM de trecere la sistemul electoral mixt. Cele două documente urmează să fie comasate pentru votarea în lectură finală a unei legi care nu va prevedea şi introducerea noţiunii de revocare a deputaţilor, aşa cum promitea PD.

Foto: Jurnal.md

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker