Util

Amenzi pentru cei care fac reparații înainte de ora 08:00 și după ora 18:00

 Persoanele care fac gălăgie în timp ce efectuează lucrări de reparație, până la ora 08:00 și după ora 18:00, ar putea fi sancționate. Amenzile vor ajunge și la 4.500 de lei. Autoritățile propun completarea Codului contravențional cu o astfel de prevedere, relatează www.stirilocale.md

Mai exact, art. 357 din Codul contravențional – “Tulburarea liniştii”, va fi completat cu un alineat nou: ”(2) Efectuarea lucrărilor de reconstrucţie, însoţite de zgomot, în încăperile din blocurile locative înainte de ora 08:00 şi (sau) încheierea lor mai târziu de ora 18:00 se sancţionează cu amendă de la 12 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice”. Astfel, amenzile vor fi între 600 și 1.500 de lei pentru persoanele fizice și de la 3.000 la 4.500 de lei pentru prsoanele juridice, scrie bizlaw.md.

În prezent, art. 357 din Codul contravențional conține prevederi doar pentru tulburarea liniștii în timpul nopții, de la ora 22:00 până la ora 07:00, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, alte acţiuni similare, fapte care se sancţionează cu amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Proiectul de modificare a Codului contravențional este supus consultărilor publice.

Foto: bizlaw.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker