Politic

Cât ne costă activitatea consilierilor

Cât ne costă activitatea consilierilor?

În cadrul proiectului “Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova”, implementat de Televiziunea ELITA, cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat al SUA, RodikaMelnik şi colegii ei au analizat modalităţile de cheltuire a banilor publici de către autorităţile locale din oraşele şi raioanele Rezina, Orhei, Şoldăneşti. 

În baza informaţiilor oficiale ale acestor autorităţi, au fost elaborate aceste infografice, care destul de sugestiv reflectă situaţia la capitolul “Cheltuielile bugetelor publice pentru întreţinerea aleşilor locali în anii 2019-2020“.

n baza informaţiilor oficiale ale acestor autorităţi, au fost elaborate aceste infografice, care destul de sugestiv reflectă situaţia la capitolul “Cheltuielile bugetelor publice pentru întreţinerea aleşilor locali în anii 2019-2020“.

CUVÂNTUL a dedicat acestei teme mai multe publicaţii. În cadrul unor dezbateri publice la temă, desfăşurate acum o lună şi ceva, majoritatea participanţilor au fost de părerea că la Rezina indemnizaţiile consilierilor sunt foarte mari.

Alţii au accentuat că indemnizaţiile trebuie plătite în dependenţă de activitatea fiecărui consilier (proiecte de decizie, participarea în dezbateri etc.) şi nu pentru prezenţa formală la şedinţe.

Alţii au accentuat că indemnizaţiile trebuie plătite în dependenţă de activitatea fiecărui consilier (proiecte de decizie, participarea în dezbateri etc.) şi nu pentru prezenţa formală la şedinţe.

Din păcate o reacţie adecvată nu a urmat, problema rămâne la ordinea zilei, fapt ce ne impune să revenim la temă cu noi argumente în speranţa că autorităţile respective vor găsi variante mai eficiente de stimulare a aleşilor locali şi de utilizare raţională a resurselor adunate din buzunarul contribuabililor.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker