CUVINTUL.MD

Şi-a însuşit pensiile, indemnizaţiile şi ajutoarele sociale destinate bătrânilor

Foto simbol

Şi-a însuşit pensiile, indemnizaţiile şi ajutoarele sociale destinate bătrânilor.

Șefa unui oficiu poștal din raionul Telenești riscă până la 6 ani de închisoare, după ce a însușit în mod ilegal 35 mii lei.

Mai mulți locuitori ai unui sat din raionul Telenești au sesizat organele de poliție, că nu au mai primit pensiile, indem-nizațiile și ajutoarele pentru perioada rece a anului.

Veri-ficând plângerile, polițiștii din Telenești au stabilit că, în perioada octombrie 2019 — aprilie 2020, șefa oficiului poștal din localitatea respectivă, folosindu-se de situația de serviciu, şi-a însușit în mod ilegal pensiile, indemnizaţiile şi ajutoarele sociale ale 21 de bătrâni, în total peste 35 mii lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art. 191 alin. (2) (delapidarea averii străine, săvârşită cu cauzarea de daune în proporţii considerabile cu folosirea situaţiei de serviciu), Cod Penal al RM.

Dacă bănuita va fi recunoscută vinovată, aceasta riscă până la șase ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Teleneşti.             

                                          Reporter “C”

Exit mobile version