EvenimenteTelenești

Şi-a însuşit pensiile, indemnizaţiile şi ajutoarele sociale destinate bătrânilor

Şi-a însuşit pensiile, indemnizaţiile şi ajutoarele sociale destinate bătrânilor.

Șefa unui oficiu poștal din raionul Telenești riscă până la 6 ani de închisoare, după ce a însușit în mod ilegal 35 mii lei.

Mai mulți locuitori ai unui sat din raionul Telenești au sesizat organele de poliție, că nu au mai primit pensiile, indem-nizațiile și ajutoarele pentru perioada rece a anului.

Veri-ficând plângerile, polițiștii din Telenești au stabilit că, în perioada octombrie 2019 — aprilie 2020, șefa oficiului poștal din localitatea respectivă, folosindu-se de situația de serviciu, şi-a însușit în mod ilegal pensiile, indemnizaţiile şi ajutoarele sociale ale 21 de bătrâni, în total peste 35 mii lei.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în baza art. 191 alin. (2) (delapidarea averii străine, săvârşită cu cauzarea de daune în proporţii considerabile cu folosirea situaţiei de serviciu), Cod Penal al RM.

Dacă bănuita va fi recunoscută vinovată, aceasta riscă până la șase ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Teleneşti.             

                                          Reporter “C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker