Evenimente

Raionul Rezina din nou are doi vicepreşedinţi

Raionul Rezina din nou are doi vicepreşedinţi. Nu se ştie însă până când.

Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii de Apel Chişinău a suspendat acţiunea Deciziei Consiliului Raional Rezina nr. 1/22 din 10 martie 2020 „Cu privire la examinarea notificărilor Oficiului Teritorial Orhei al Cancelariei de Stat din 16 decembrie 2019 în partea abrogării Deciziilor nr. nr. 5/4 şi 5/5 din 25 noiembrie 2019 cu privire la alegerea vicepreşedinţilor raionului Rezina”.

Astfel, din 20 iulie 2020 Aurelia Grigoriţă şi Teodor Cuculescu au fost repuşi în funcţiile de vicepreşedinţi ai raionului până la examinarea în fond a problemei date de către judecată.

Amintim că, la sesizarea  consilierului raional Victor Lupaşcu , Oficiul  Teritorial  Orhei al Cancelariei de Stat a notificat deciziile CR Rezina din 25 noiembrie 2019 privind alegerea vicepreşedinţilor raionului A. Grigoriţă şi T. Cuculescu, ambii din partea PDM, cu încălcarea art. 20 al. (1) şi (7), art. 49 alin. (2) şi (3) din Legea privind administraţia publică locală. În baza notificărilor Oficiului Teritorial Orhei,  în şedinţa din 10 martie c. Consiliul Raional Rezina şi-a abrogat propriile decizii adoptate în sesiunea din 25 noiembrie 2019 privind stabilirea numărului de vicepreşedinţi ai raionului şi alegerea respectivilor.

A.Grigoriţă şi T.Cuculescu au contestat deciziile Consiliului în judecată. Judecătoria Orhei sediul Teleneşti a respins ca neîntemeiate cererile celor doi. Potrivit preşedintelui raionului, Valeriu Ciorici, iniţial Curtea de Apel a amânat de două ori examinarea litigiului dat pe motiv  că nu ar fi de competenţa ei, mai apoi l-a pus totuşi pe rol, adoptând hotărârea  nominalizată mai sus. 

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker