EvenimenteSocial

VIDEO// Protest la Căușeni. Agricultorii cer soluții Guvernului pentru a atenua consecințele calamităților naturale din ultimele luni

Agricultorii din sudul țării au scos tehnica agricolă și au blocat traseul Chișinău – Căușeni, în semn de protest în legătură cu situația dezastruoasă din sectorul agricol. Aceștia și cer soluții Guvernului pentru a atenua consecințele calamităților naturale din ultimele luni în agricultură.

Contactat de UNIMEDIA, consilierul raional din Ștefan Vodă Andrei Dînga a declarat că agricultorii au suferit pagube enorme în acest an. Aceștia solicită Guvernului declararea stării de forță majoră în agricultură dar eliberarea certificatelor de forță majoră, care le-ar permite agricultorilor să reeșaloneze datoriile și să negocieze cu băncile și creditorii.

Potrivit consilierului, la protest au sosit peste 150 de agricultori, ulterior, s-au alăturat și alții. 

Pagubele, doar în raioanele Căușeni și Ștefan Vodă, se ridică la 236 de milioane de lei și asta este fără cultura a doua, care deja începe să se usuce. Începând cu luna august începe achitarea creditelor. Oamenii nu au bani de salarii, nu au bani de semințe și motorină”, ne-a declarat Andrei Dînga. 

Agricultorii solicită să fie instituit moratoriu la plata impozitelor salariale pentru o perioadă de 12 luni, scutirea de la achitarea penalităților la credite, reeșalonarea datoriilor pentru creditori, acoperirea parțială a cheltuielilor pentru materialul semincer de grâu de toamnă, acoperirea pagubelor în proporție de 50% din pagubele estimate. 

Sursa
unimedia.info
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker