Util

2 reţete de pastă de usturoi pentru iarnă

Două reţete de pastă de usturoi pentru iarnă.

Aţi recoltat usturoiului, l-aţi sortat şi aţi realizat că o parte din căpăţâni au fost tăiate cu hârleţul, altele s-au desfăcut în căţei ori sunt prea mărunte.

Nu este cazul să pierdem nimic din roadă. Mai bine pregătim o pastă pentru tartine, legume înăbuşite, carne, peşte. Iată două metode simple: 

1. 250 gr usturoi se mărunţesc bine în blender (răzătoarea sau maşina de tocat nu sunt o variant, nu vor putea mărunţi sufficient masa, ca să rezulte o pastă). Adaugăm 1 linguriţă de sare, 30 ml de ulei rafinat, 1 lingură de suc de lămâie şi mai mixăm câteva minute. Punem pasta în borcănaşe de sticlă, turnăm încă puţin ulei deasupra şi închidem cu capac. Dacă vrem să o păstrăm timp îndelungat,  o punem în congelator – ea nu îngheaţă.  

2. Metoda de preparare e aceeaşi, doar că la 250 gr de usturoi mixat adăugăm în blender 1 linguriţă de sare, 30 ml de ulei rafinat, 1 lingură de oţet de mere, 2 crenguţe de mărar. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close