Util

2 reţete de pastă de usturoi pentru iarnă

Două reţete de pastă de usturoi pentru iarnă.

Aţi recoltat usturoiului, l-aţi sortat şi aţi realizat că o parte din căpăţâni au fost tăiate cu hârleţul, altele s-au desfăcut în căţei ori sunt prea mărunte.

Nu este cazul să pierdem nimic din roadă. Mai bine pregătim o pastă pentru tartine, legume înăbuşite, carne, peşte. Iată două metode simple: 

1. 250 gr usturoi se mărunţesc bine în blender (răzătoarea sau maşina de tocat nu sunt o variant, nu vor putea mărunţi sufficient masa, ca să rezulte o pastă). Adaugăm 1 linguriţă de sare, 30 ml de ulei rafinat, 1 lingură de suc de lămâie şi mai mixăm câteva minute. Punem pasta în borcănaşe de sticlă, turnăm încă puţin ulei deasupra şi închidem cu capac. Dacă vrem să o păstrăm timp îndelungat,  o punem în congelator – ea nu îngheaţă.  

2. Metoda de preparare e aceeaşi, doar că la 250 gr de usturoi mixat adăugăm în blender 1 linguriţă de sare, 30 ml de ulei rafinat, 1 lingură de oţet de mere, 2 crenguţe de mărar. 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker