
2 reţete de pastă de usturoi pentru iarnă
Două reţete de pastă de usturoi pentru iarnă.
Aţi recoltat usturoiului, l-aţi sortat şi aţi realizat că o parte din căpăţâni au fost tăiate cu hârleţul, altele s-au desfăcut în căţei ori sunt prea mărunte.
Nu este cazul să pierdem nimic din roadă. Mai bine pregătim o pastă pentru tartine, legume înăbuşite, carne, peşte. Iată două metode simple:
1. 250 gr usturoi se mărunţesc bine în blender (răzătoarea sau maşina de tocat nu sunt o variant, nu vor putea mărunţi sufficient masa, ca să rezulte o pastă). Adaugăm 1 linguriţă de sare, 30 ml de ulei rafinat, 1 lingură de suc de lămâie şi mai mixăm câteva minute. Punem pasta în borcănaşe de sticlă, turnăm încă puţin ulei deasupra şi închidem cu capac. Dacă vrem să o păstrăm timp îndelungat, o punem în congelator – ea nu îngheaţă.
2. Metoda de preparare e aceeaşi, doar că la 250 gr de usturoi mixat adăugăm în blender 1 linguriţă de sare, 30 ml de ulei rafinat, 1 lingură de oţet de mere, 2 crenguţe de mărar.