Social

Starea de urgență în sănătate a fost extinsă până pe 31 august, carantina la intrare în țară se menține

Starea de urgență în sănătate publică, care urma să expire pe 31 iulie, a fost extinsă până pe 31 august.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

Nu mai merge în jos numărul cazurilor noi, s-a stabilizat în jur de 300 de cazuri în zilele din mijlocul săptămânii și 200 în weekend. Acesta e un număr foarte mare pentru Republica Moldova. Speranțele noastre că se va diminua numărul cazurilor nu se îndreptățesc. Alaltăieri a fost necesar să mai activăm un pavilion suplimentar la Moldexpo, fiindcă nu face față numărului de cazuri. Se reactivează noi spitale. Ședința s-a finalizat fără a veni cu noi relaxări majore în privința restricțiilor. Considerând evoluțiile negative pe plan regional și global, extinderea stării de urgență e unica posibilitate de a ține sub control situația”, a declarat Ion Chicu.

Prin urmare, majoritatea restricțiilor au fost menținute, cu unele excepții. Se permite organizarea evenimentelor teatral-concertiste, însă în aer liber și cu cel mult 50 de participanți, se permit activitățile de turism și de recreere în grupuri de cel mult 10 persoane.

Totodată, sportivii din federațiile naționale pot să se antreneze în spații închise, însă fără spectatori.  

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker