Evenimente

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată printr-un festival

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată duminică în cadrul unui festival zonal, care s-a desfăşurat la Nucăreni. În afară de gazde au participat familii cu destin neobișnuit și colective artistice din Chiștelnița, Scorțeni și Țânțăreni. 

”Ideea a venit din partea Clubului Femeilor din Telenești. Am decis să invităm participanți din primăriile vecine cu satul nostru. De la Nucăreni a participat familia domnilor Elena și Vladimir Lungu, care au crescut și educat 11 copii, iar elevii gimnaziului din sat au prezentat un program artistic”, ne-a relatat Mariana Ombun, primara de Nucăreni. 

Una din cele mai numeroase delegații a fost cea din Chiștelnița:

”Am venit cu bucate tradiționale de Paști, cu cei șapte discipoli de la Casa de copii de tip familie a lui Ștefan și Dora Golban (în imagine). A evoluat şi ansamblul vocal de la căminul nostru de cultură”, ne-a spus primarul de Chiștelnița, Constantin Ciobanu.

Tamara Verejan, primara de Scorțeni ne-a mărturisit:

”Sala a fost impresionată de evoluarea lui Anatolie și Natalia Pancratov, cuplu care a împlinit recent 55 de ani și care a crescut 3 copii. Anatolie Pancratov a deținut două mandate de primar de Scorțeni, iar dna Natalia a lucrat toată viața la oficiul poștal, ambii servind comunitatea în mod conștiincios. Ansamblul nostru ”Tălăncuța”, dar și copiii de la gimnaziu, au prezentat un scurt program artistic”, a  spus dna Verejan.

Primăria Țânțăreni a fost reprezentată de ansamblul folcloric ”Busuioc”, iar profesorii de la gimnaziul din sat au prezentat bucate tradiționale.

”Anual organizăm festivaluri cu ocazia Zilei internaționale a familiei. În anul curent am rămas impresionați de poveștile de viață ale protagoniștilor”, a relatat pentru CUVÂNTUL Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești.                           

Participanții la festival au fost menționați cu premii și diplome, pe care le-au înmânat președinta raionului Teleneşti Diana Manoli și vicepreședinta Ecaterina Furculiță.

Ion Cernei

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker