Evenimente

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată printr-un festival

Ziua Internațională a Familiei a fost marcată duminică în cadrul unui festival zonal, care s-a desfăşurat la Nucăreni. În afară de gazde au participat familii cu destin neobișnuit și colective artistice din Chiștelnița, Scorțeni și Țânțăreni. 

”Ideea a venit din partea Clubului Femeilor din Telenești. Am decis să invităm participanți din primăriile vecine cu satul nostru. De la Nucăreni a participat familia domnilor Elena și Vladimir Lungu, care au crescut și educat 11 copii, iar elevii gimnaziului din sat au prezentat un program artistic”, ne-a relatat Mariana Ombun, primara de Nucăreni. 

Una din cele mai numeroase delegații a fost cea din Chiștelnița:

”Am venit cu bucate tradiționale de Paști, cu cei șapte discipoli de la Casa de copii de tip familie a lui Ștefan și Dora Golban (în imagine). A evoluat şi ansamblul vocal de la căminul nostru de cultură”, ne-a spus primarul de Chiștelnița, Constantin Ciobanu.

Tamara Verejan, primara de Scorțeni ne-a mărturisit:

”Sala a fost impresionată de evoluarea lui Anatolie și Natalia Pancratov, cuplu care a împlinit recent 55 de ani și care a crescut 3 copii. Anatolie Pancratov a deținut două mandate de primar de Scorțeni, iar dna Natalia a lucrat toată viața la oficiul poștal, ambii servind comunitatea în mod conștiincios. Ansamblul nostru ”Tălăncuța”, dar și copiii de la gimnaziu, au prezentat un scurt program artistic”, a  spus dna Verejan.

Primăria Țânțăreni a fost reprezentată de ansamblul folcloric ”Busuioc”, iar profesorii de la gimnaziul din sat au prezentat bucate tradiționale.

”Anual organizăm festivaluri cu ocazia Zilei internaționale a familiei. În anul curent am rămas impresionați de poveștile de viață ale protagoniștilor”, a relatat pentru CUVÂNTUL Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Telenești.                           

Participanții la festival au fost menționați cu premii și diplome, pe care le-au înmânat președinta raionului Teleneşti Diana Manoli și vicepreședinta Ecaterina Furculiță.

Ion Cernei

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker