Social

Starea de urgență ar putea fi prelungită și după 1 august

Starea de urgență în sănătate va fi prelungită și după 1 august, cel mai probabil, iar grădinițele vor rămâne închise și ele, până în septembrie și ar putea fi redeschise odată cu școlile.

Declarațiile au fost făcute de premierul Ion Chicu, ieri, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

Trebuie să decidem ce facem, prelungim sau nu starea de urgență. Vedem că deși avem o diminuare (n.r. a numărului de cazuri de Covid-19), ea nu este acea pe care ne-o dorim. Starea de urgență va fi prelungită, cel puțin asta îmi spun colegii, după ce am discutat preventiv”, a declarat Ion Chicu.

Și grădinițele, care urmau a fi deschise după 1 august, așa cum sperau mulți părinți ocupați în câmpul muncii, vor rămâne închise, potrivit premierului: „Nu vom putea redeschide grădinițele de la 1 august, deja este clar, dar pregătim terenul pentru 1 septembrie, ca să redeschidem și grădinițele și școlile”.

Nici în cazul școlilor nu s-a aprobat o decizie definitivă, dar autoritățile „lucrează asupra schemelor de organizare a procesului educațional în școli de la 1 septembrie”. „Am avut vizite în teritoriu, am discutat și la Drochia, și la Glodeni cu primarii din localități și cu directorii de școli, am vrut să aflu opinia lor, toți doresc ca de la 1 septembrie să reluăm procesul de educație, dar reieșind din scenariile Ministerului Educației, care pot fi adaptate sau perfecționate”, a precizat Ion Chicu.

Sursa
unimedia.info
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker