E timpul sa fii activ

Mă bucur mult că am această oportunitate

Mă bucur mult că am această oportunitate.

Recent, am participat la concursul anunţat de CIDDC şi am fost selectată să fac parte din proiectul „Platforma Copiilor”.

Platforma Copiilor este un spațiu prietenos, unde copiii pot să vorbească deschis despre drepturile lor. Acest proiect are ca scop protejarea drepturilor copiilor și ca opiniile lor să fie auzite.

Recent, în urma completării unui formular pentru formarea echipei Platformei Copiilor am aflat că am fost selectată. Văzusem acest formular pe pagina lor de pe Facebook, era exact ultima zi de completare a formularelor.

Am aflat de această platformă de la fostele eleve ale liceului nostru, care la fel au fost membre ale „Platformei Copiilor”, într-o echipă precedentă – Gabriela Cebotari și Cristina Nicolaev (Proiectul a fost lansat în anul 2017).

Pentru început vreau să capăt noi experiențe, am dorința de a afla noi lucruri și a fi implicată activ în acest proiect. Sunt cointeresată să lucrez în echipă alături de colegi, aș vrea deasemenea ca opiniile noastre să fie auzite. Din liceul nostru în proiect a fost selectată şi Adelina Istrati, elevă în clasa a X-a.

Întrucât circumstanţele actuale nu permit organizarea unor întruniri offline, primele două ateliere vor avea loc online – pe 24 iulie şi pe 31 iulie. 

Astfel vom face cunoştinţă cu toţi membrii echipei, vom crea un spaţiu liber şi sigur pentru comunicare, vom aborda aspecte legate de rolul Platformei în realizarea studiului privind educaţia sexuală, pentru a înţelege mai multe despre ce sunt drepturile copilului şi de ce este nevoie de drepturi speciale pentru copii.

Cei care nu sunt familiarizaţi cu modul de utilizare a platformei Zoom au putut beneficia de un pre-training. Deci, vom învăţa multe. Este prima oară când particip la astfel de proiect, fiind sigură că acesta va fi un început bun și o experiență de neuitat. Mă bucur mult că mi s-a oferit această oportunitate. 

Laura Lisnic, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Olimp” din oraşul Rezina

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker