Evenimente

Inițiativa tichetelor de masă, înregistrată în Parlament

Proiectul de lege care prevede implementarea sistemului tichetelor de masă a fost înregistrat miercuri, 17 mai, în Parlament. Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Șeful legislativului a menționat că s-a ținut cont de propunerile din cadrul dezbaterilor cu mediul de afaceri, dar și cu diferiți experți.

Tichetele de masă vor fi oferite de către angajatori suplimentar la salariu, fără a diminua mărimea acestuia. Angajații le vor putea folosi la cantină, în magazine și chiar la restaurante, însă doar pentru produsele alimentare. Tichetele sunt un supliment care nu se impozitează nici la capitolul contribuții sociale, nici medicale și nici impozit pe venit. Acestea reprezintă pentru angajatori o cheltuială deductibilă.

În opinia speakerului, acest proiect vine să încurajeze economia, dar și să combată practica „salariilor în plic” și evaziunea fiscală.

Andrian Candu speră că proiectul va fi aprobat până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, iar din ianuarie 2018 angajații se vor bucura de acel adaos la salariu.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker