Evenimente

Inițiativa tichetelor de masă, înregistrată în Parlament

Proiectul de lege care prevede implementarea sistemului tichetelor de masă a fost înregistrat miercuri, 17 mai, în Parlament. Anunțul a fost făcut de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Șeful legislativului a menționat că s-a ținut cont de propunerile din cadrul dezbaterilor cu mediul de afaceri, dar și cu diferiți experți.

Tichetele de masă vor fi oferite de către angajatori suplimentar la salariu, fără a diminua mărimea acestuia. Angajații le vor putea folosi la cantină, în magazine și chiar la restaurante, însă doar pentru produsele alimentare. Tichetele sunt un supliment care nu se impozitează nici la capitolul contribuții sociale, nici medicale și nici impozit pe venit. Acestea reprezintă pentru angajatori o cheltuială deductibilă.

În opinia speakerului, acest proiect vine să încurajeze economia, dar și să combată practica „salariilor în plic” și evaziunea fiscală.

Andrian Candu speră că proiectul va fi aprobat până la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare, iar din ianuarie 2018 angajații se vor bucura de acel adaos la salariu.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker