Social

Cum vor funcționa instituțiile de învățământ în anul de studii 2020–2021

Cum vor funcționa instituțiile de învățământ în anul de studii 2020–2021.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a afirmat că noul an școlar va începe la 1 septembrie 2020 conform Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal anul de studii 2020–2021, relatează anticorupţie.md.

Administrațiile instituțiilor de învățământ urmează să procure echipamente de protecție și să creeze condițiile necesare pentru desfășurarea lecțiilor.   

„Școala va începe în maximă atenție și în siguranță. Împreună și fără frică, cu accent deosebit pe asigurarea sănătății cadrelor didactice și a elevilor. Vor trebui organizate spațiile și rearanjate cele existente pentru păstrarea distanței fizice între elevi”, a subliniat oficialul după o vizită la liceele „Mihail Kogălniceanu” și „Ion Creangă” din mun. Chișinău.

Totodată, ministrul a încurajat echipele manageriale să creeze spații sigure pentru desfășurarea unui proces educațional axat pe diversitatea și individualitatea elevilor cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție, în contextul pandemiei COVID-19.

Reprezentanții administrației instituțiilor de învățământ au menționat că urmează să procure echipamente de protecție și dezinfectanți, să reorganizeze spațiile școlare, să reamenajeze intrările-ieșirile astfel încât să fie asigurată evitarea răspândirii virusului COVID-19.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker