Social

Cum vor funcționa instituțiile de învățământ în anul de studii 2020–2021

Cum vor funcționa instituțiile de învățământ în anul de studii 2020–2021.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a afirmat că noul an școlar va începe la 1 septembrie 2020 conform Planului-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal anul de studii 2020–2021, relatează anticorupţie.md.

Administrațiile instituțiilor de învățământ urmează să procure echipamente de protecție și să creeze condițiile necesare pentru desfășurarea lecțiilor.   

„Școala va începe în maximă atenție și în siguranță. Împreună și fără frică, cu accent deosebit pe asigurarea sănătății cadrelor didactice și a elevilor. Vor trebui organizate spațiile și rearanjate cele existente pentru păstrarea distanței fizice între elevi”, a subliniat oficialul după o vizită la liceele „Mihail Kogălniceanu” și „Ion Creangă” din mun. Chișinău.

Totodată, ministrul a încurajat echipele manageriale să creeze spații sigure pentru desfășurarea unui proces educațional axat pe diversitatea și individualitatea elevilor cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție, în contextul pandemiei COVID-19.

Reprezentanții administrației instituțiilor de învățământ au menționat că urmează să procure echipamente de protecție și dezinfectanți, să reorganizeze spațiile școlare, să reamenajeze intrările-ieșirile astfel încât să fie asigurată evitarea răspândirii virusului COVID-19.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close