Util

Agricultorii care au avut de suferit din cauza înghețurilor pot solicita subvenții

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță lansarea campaniei de depunere a cererilor pentru subvenții din partea producătorilor agricoli care au avut de suferit din cauza înghețurilor din primăvara anului trecut, transmite IPN.

Administrațiile publice locale din raioanele afectate trebuie să creeze comisii speciale, responsabile de examinarea cererilor  și calcularea mărimii suportului financiar. Termenul limită de depunere a dosarelor este de zece zile lucrătoare de la data creării comisiilor speciale.

Regulamentul privind modul de acordare a suportului financiar producătorilor agricoli în scopul diminuării consecințelor înghețurilor târzii din primăvara anului 2016 a fost aprobat de Guvern la 5 aprilie 2017. Potrivit regulamentului, suportul financiar se va acorda producătorilor agricoli pentru culturile sămânţoase şi sâmburoase, nucifere şi arbuştii fructiferi, inclusiv căpşuni. Mărimea suportului financiar se va calcula în funcţie de suprafaţa afectată, gradul de afectare, preţul comparabil pentru anul 2015 şi recolta compromisă.

În primăvara anului trecut, în raioanele din partea de nord: Briceni, Dondușeni, Drochia, Glodeni, Ocnița, Râșcani și, parțial, Soroca au fost înregistrate temperaturi joase, sub nivelul rezistenței biologice a unor culturi agricole. A fost compromisă în special recolta de fructe.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker