EvenimenteRezina

Concursul raional al declamatorilor se va desfășura online

Concursul raional al declamatorilor se va desfășura online.

În perioada 20 iulie – 07 august c., Secția Cultură Rezina, în parteneriat cu bibliotecile publice din teritoriu, desfășoară Concursul raional al declamatorilor cu genericul „Ramura creşte din rană…”, dedicat poetului eseist Liviu Damian. 

Potrivit organizatorilor, concursul se desfășoară în format online și are drept scop cultivarea limbii literare vorbite, promovarea lecturii şi cunoaşterea mai profundă a lucrărilor poetului Liviu Damian,  identificarea și promovarea talentelor în domeniul educației literar-artistice, a interesului public pentru poezie.

După cum concretizează www. consiliul.rezina.md, concursul  se va desfășura în două etape: 20-31 iulie şi 03-07 august 2020, participanţii fiind divizaţi pe următoarele categorii de vârstă: 07 -14 ani, 15 -19 ani şi 20 ani-vârstnici. Prima etapă, va avea loc în bibliotecile săteşti, iar cei care vor ocupa la preselecţie locurile I vor participa la etapa finală. Vor fi admise pentru declamare doar lucrări din creația poetului Liviu Damian.

Înregistrările video ale fiecărui participant vor fi realizate în biblioteca din localitate, pe fundal să fie expusă expoziția de publicații „Din viața și activitatea poetului Liviu Damian”.

Cei mai buni participanți vor fi apreciați cu diplome și premii bănești. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker