Evenimente

Copiii îndrăgostiţi de literatura română se vor aduna mâine la izvoarele înţelepciunii

Mâine, cei mai buni cunoscători ai vieţii şi creaţiei lui Petre Ispirescu vor concura în etapa finală a concursului “La izvoarele înţelepciunii”. Raionul Şoldăneşti va fi reprezentat de o elevă din clasa a V-a.

Literatura, istoria şi cultura românească sunt o pasiune pentru mulţi elevi ai gimnaziilor şi liceelor din raionul Şoldăneşti. Ei au demonstrat acest lucru în cadrul concursului „La izvoarele înţelepciunii”, etapa raională a căruia s-a desfăşurat în ultima zi a lunii aprilie. Lucrările a şase elevi au fost apreciate drept cele mai bune. La etapa naţională va merge Lucia Prodan, eleva clasei a V-a din Răspopeni.

Îndrumaţi de profesorii de limba şi literatura română, bibliotecarii şcolari şi cei de la bibliotecile publice, 20 de elevi din clasele a V-a – a VII-a au participat la etapa raională a concursului.

În acest an, concursul s-a axat pe opera lui Petre Ispirescu. Copiii au studiat cu mare interes viaţa şi activitatea scriitorului.

Aurelia Vlas, specialistă coordonatoare-metodistă la Direcția Învățământ Şoldăneşti, a precizat că, potrivit juriului, cea mai bună lucrare a fost scrisă de eleva Lucia Prodan de la LT din Răspopeni. Tot pe primul loc s-a clasat şi Daniela Moraru, din aceeaşi instituţie de învăţământ. Locul doi l-au obţinut Laura Doruc, elevă în clasa a VI-a la Gimnaziul Dobruşa şi Valentina Litvin, care învaţă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic Cotiujenii Mari. Pe treapta a treia în clasament s-au situat Alina Dascăl, elevă în clasa a VII-a la Gimnaziul Samaşcani şi Tamara Titomir din clasa a VI-a, Gimnaziul Cuşmirca.

La 20 mai curent, Lucia Prodan va participa la etapa republicană a competiţiei. Concursul „La izvoarele înţelepciunii” este la a 27-a ediţie.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker