Politic

Ion Chicu: De câte ori am venit la tribuna respectivă, de atâtea ori am fost obstrucționat

„Am plecat din Parlament în acea zi cu greu pe suflet”. Așa descrie premierul Ion Chicu starea în care se afla în ziua în care și-a prezentat raportul în fața deputaților, înainte de a fi votată moțiunea de cenzură.

Șeful Cabinetului de miniștri susține că discursurile sale de la tribuna plenului sunt de fiecare dată obstrucționate. „Eu am doar o explicație. Se tem de argumente”, a calificat situația premierul în cadrul unui interviu pentru AGORA.

Nu-mi amintesc câte ori am fost în Parlament fără ca sectorul de dreapta să se comporte așa cum s-a comportat luni. Îmi amintesc când am venit să prezint un raport de 100 de zile, la inițiativa noastră. Nu mi-au permis. Am venit cu angajarea răspunderii – același lucru. Acum -exact așa. 

Eu am plecat din Parlament în acea zi cu greu pe suflet. Eu nu am mai văzut așa eveniment, cu dezgust și atâta bătaie de joc de norme elementare de comportament”, a spus Ion Chicu.

Întrebat de ce a provocat opoziția cu replici acide, Chicu a explicat că discursul său a început evaluarea situației după Guvernul Sandu.

„Eu am început discursul cu ce am găsit la 14 noiembrie. Am găsit restanțe la salarii. Și aici s-au început fluierăturile. Dar dincolo de ce am prezentat eu, dacă a fost înaintată moțiune de cenzură, este procedura de dezbateri. Am venit la tribună. Oare nu este normal să asculți discursul, pe urmă ai o oră de întrebări, ai declarații – faci praf din prim-ministru dacă el spune neadevăruri”, a mai spus premierul.

Pentru atitudinea din timpul prezentării raportului în plenul Parlamentului, Chicu are și o explicație : „De câte ori am venit la tribuna respectivă, de atâtea ori am fost obstrucționat. De ce așa comportament? Eu am doar o explicație. Se tem de argumente. Mai mult nimic”, a punctat șeful Cabinetului de Miniștri.

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close