Politic

Un nou termen de arest pentru Ilan Șor

Judecătoria Buiucani a decis să prelungească arestul primarului de Orhei Ilan Șor cu încă 30 de zile. TRM Moldova, citată de radioorhei.info, transmite că magistraţii au satisfăcut astfel solicitarea procurorilor, iar avocaţii susţin că vor ataca decizia la Curtea de Apel.

Alţi jurnalişti, care l-au văzut pe Șor, transmit că acesta  ar fi avut o vânătaie la un ochi. Șor a afirmat însă că este obosit – citeşte legile. La întrebarea dacă şi alţi funcționari sunt implicați în devalizarea sistemului bancar, primarul de Orhei nu a răspuns nimic concret.

Ilan Șor a fost arestat în luna iunie trecut şi plasat în izolatorul CNA, iar din luna august – transferat la domiciliu.

Procurorii anticorupţie îl învinuiesc de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani, într-un dosar ce vizează furtul de la „Banca de Economii”. Potrivit procurorilor,  aflându-se la conducerea acestei bănci, Șor a obţinut în perioada 4-25 noiembrie 2014  prin înşelăciune peste 5 miliarde de lei. Banii ar fi fost spălați prin intermediul a zeci de companii offshore, aceasta fiind confirmat şi de raportul KROLL.

Șor și avocații săi susțin că acuzațiile procurorilor sunt neîntemeiate.

Sursa foto: realitatea.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker