Politic

Guvernul Chicu își continuă activitatea

Guvernul Chicu își continuă activitatea.

După lungi dezbateri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost respinsă.

Cele 46 de voturi ale Partidului Platforma DA, Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Șor și ale grupului parlamentar Pro Moldova au fost insuficiente pentru demiterea Cabinetului de miniștri.

După cum a relatat agora.md, în timpul ședinței, prim-ministrul a fost huiduit de opoziția parlamentară, după ce și-a început raportul prin critici aduse Guvernului Sandu. Pentru a evita o încăierare, s-a dispus o pauză de câteva minute. 

Ulterior, mai mulți deputați și jurnaliști au fost bruscați de ofițerii SPPS, după ce accesul presei în sala plenului a fost interzis.

Totodată, mai multe persoane au protestat în fața clădirii Legislativului.

Potrivit legii, deputații care au semnat moțiunea de cenzură nu vor putea iniția, în cadrul aceleași sesiuni, o nouă moțiune pe același motiv. Moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși și se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți

Amintim că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost depusă pe 16 iulie, la inițiativa Partidului Platforma DA. Actul a mai fost semnat de PAS și de deputatul neafiliat Octavian Țîcu, mai concreizează sursa citată.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker