Politic

Năstase: Republica Moldova a fost astăzi privată de șansa de a scăpa de guvernul catastrofă al președintelui Dodon

Andrei Năstase, după ce moțiunea de cenzură înaintată de Platforma DA împotriva Guvenului Chicu nu a trecut: „Republica Moldova a fost astăzi privată de șansa de a scăpa de guvernul catastrofă al președintelui Dodon

Năstase susține că prin această moțiune de cenzură Platforma DA, a urmărit crearea unor premise pentru un scrutin prezidențial corect, liber și echitabil, și organizarea într-o perioadă definită a alegerilor parlamentare anticipate.

„Scenariul după care a fost pregătită și desfășurată ședința de astăzi a Parlamentului ne-a oferit din nou dovada faptului că Republica Moldova este guvernată de interese și grupuri obscure ce au substituit instituțiile și statul în sine. Asistăm la disoluția acestuia. Republica Moldova a fost astăzi privată de șansa de a scăpa de guvernul catastrofă al președintelui Dodon, care a aruncat țara în izolare și deznădejde. Un guvern lipsit de viziune și intuiție, ce se comportă ca un agent electoral și care a admis o gaură în bugetul de stat de 18 miliarde de lei, a făcut, pe timp de pandemie, economii de 82 milioane de lei pe seama celor 30 de mii de copii din familii vulnerabile. 

Este guvernul care a demonstrat cum nu trebuie de guvernat.Prin această moțiune de cenzură Platforma DA, a urmărit crearea unor premise pentru un scrutin prezidențial corect, liber și echitabil, și organizarea într-o perioadă definită a alegerilor parlamentare anticipate. Demiterea acestui guvern ne-ar fi permis să scoatem Republica Moldova din izolare internațională și să găsim soluții, împreună cu partenerii noștri de dezvoltare, pentru cele mai stringente probleme ale țării; criza pandemică și criza economică.


Platforma DA, partidul care își dorește să reînnoiască viața politică în Moldova, a lansat în spațiul politic două inițiative strategice, care aveau ca obiectiv schimbarea actualei puteri politice, periculoase pentru Suveranitatea și Integritatea țării și consolidarea forțelor progresiste. Am propus identificarea unui candidat comun al forțelor pro-europene pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020 – inițiativă respinsă sau neglijată de actorii politici pretinși democrați.

Republica Moldova nu mai trebuie supusă experimentelor politice, economice sau sociale. Pe parcursul a unui an de zile, Blocul ACUM și PD au eșuat pe rând în încercarea de a guverna alături de PSRM. Aceste două eșecuri resimțite din plin de oamenii Republicii Moldova au drept cauză principală diferența evidentă de abordări strategice. PSRM este un partid încremenit în dogma comunistă de sorginte asiatică, captiv unor mentalități învechite și totalitare, specifice secolului trecut. 

Faptele, realitățile și eșecul reprezentat de PSRM în arcul de putere în două formule diferite, ne demonstrează că este un adevărat pericol pentru viitorul și siguranța Republici Moldova. Am inițiat procedura de demitere a guvernului Chicu printr-o moțiune de cenzură. Republica Moldova a mai pierdut o bătălie, dar nu și întreg războiul cu răul, deși conștientizăm că vom avea un dușman viclean, care va aplica toate mecanismele de fraudare a votului – de la resursele administrative, „spălarea de creieri” prin holdinguri media finanțate fraudulos până la utilizarea votului „organizat” transnistrean. 


Nu judecăm atitudinea de până acum a politicienilor moldoveni și pe nimeni dintre cei, al căror vot, astăzi, ar fi putut reseta politica moldovenească. Judecător să ne fie tuturor poporul, alegătorul, pentru că anume el ne face puternici și decidenți. Platforma DA își va continua activitatea, va continua lupta în vederea construirii unui Stat de Drept, al unui Stat al Bunăstării, al unui stat unde domină Legea și sunt respectate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului“, susține cu Năstase.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker