Economie

ANUAL în R. Moldova seacă 200 bazine de apă

ANUAL în R. Moldova seacă 200 bazine de apă

Ruslan Codreanu critică propunerea lui Igor Dodon de a permite irigarea terenurilor agricole din apele subterane a Republicii Moldova.

Potrivit lui, această inițiativă va seca la propriu apa din fântânile din satele Moldovei care este unica sursă de apă potabilă pentru zeci de mii oameni din mediul rural. Mai mult, la sesizarea lui Ruslan Codreanu Agenția “Apele Moldovei” a concretizat că în țara noastră .

“Știți ce e mai periculos decât COVID? Proiectele populiste ale lui Igor Dodon care a venit cu propunerea să fie permisă irigarea terenurilor agricole din apele subterane. Adică din acele 180 mii de fântâni din toată țara. Specialiștii și societatea civilă au reacționat, nu doar că nu e sănătos, dar că vom ajunge fără ape. Și așa suntem pe locul 1 în Europa în grupul țărilor de risc să rămânem fără ape.

După 4 ani de mandat, iată că Președintele vrea program național pentru reabilitarea sistemele de irigare. Dumnealui știe oare că după ce s-a permis utilizarea apelor din bazinele acvatice, anual în țara noastră seacă 200 de râuri și lacuri iar calitatea apei din fântâni s-a deteriorat semnificativ?

Economia nu mai poate fi făcută de la sezon la sezon, de la un an electoral la altul, distrugând. Trebuie făcut durabil și conjugat. Am primit atâtea ajutoare de-a lungul anilor. Am tot primit ajutor și granturi de la americani pe sisteme de irigare, subvenționări și restul. Poate deja e cazul de lucrat conjugat și într-o singură direcție? Sau după alegerile din noiembrie?”, a scris pe facebook Ruslan Codreanu. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker