Social

Tariful la energia electrică ar urma să scadă

Tariful la energia electrică ar urma să scadă cu 5.7% pentru consumatorii casnici şi cu aproape 10% pentru cei industriali. Unul din cei mai mari furnizori a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea preţurilor pentru furnizarea energiei electrice pentru anul 2020, transmite TVR Moldova.

Dacă dosarul prezentat de furnizor va fi complet, în scurt timp acesta va fi analizat şi ulterior va fi luată o decizie de către ANRE.

Galina Sanduţa, şefă, Serviciul Comunicare ANRE: „Conform metodologiei, agenţia are la dispoziţie 180 de zile, respectiv specialiştii din cadrul agenţiei în aceste 180 de zile vor face calculele, dar asta nu înseamnă exact 180 de zile. Dacă informaţia dată de „Premier Energy” este completă, poate fi mult mai devreme”. 

Compania furnizoare susţine că la stabilirea preţului au contribuit mai mulţi factori: scăderea preţului de achiziţie a energiei, tarifele pentru serviciile de transport şi distribuţie, precum şi indicatorii macroeconomici ai inflaţiei şi ai cursului de schimb. „Premier Energy” a constatat că în 2020, volumul energiei electrice furnizate a fost în scădere cu 7,2% faţă de anul 2019, ca urmare a pandemiei de Covid-19. Dacă cererea de la ANRE va fi aprobată, reducerea pentru consumatorii casnici va fi de  5,7%, iar pentru cei industriali – de 9,6%. 

Ultima micşorare de tarif în Republica Moldova a avut loc în luna martie. ANRE a micşorat preţul pentru compania „Termoelectrica”, care asigură distribuţia pe 15% din teritoriu. „Premier Energy” este însă cel mai mare operator de pe piaţă şi prestează servicii de furnizare a energiei electrice pentru circa 70% din locuitorii Republicii Moldova. 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker