E timpul sa fii activ

7 sate vor colabora pentru prosperitatea localnicilor

7 sate vor colabora pentru prosperitatea localnicilor.

Șapte primari din raioanele Rezina și Telenești au pus piatra de temelie la fundația unui GAL.

Asta în urma „Apelului de propuneri pentru crearea Grupurilor de Acţiune Locală”, desfășurat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Polish Aid și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova.  

Din Grupul de Inițiative Locale vor face parte autoritățile publice locale, agenți economici și reprezentanți ai societății civile din satele Chiștelnița, Scorțeni, Meșeni, Ignăței, Peciște, comuna Pripiceni și satul Trifești.

Astfel în cadrul unei ședințe desfășurată pe 9 iulie 2020, primarii, de comun acord, au convenit să coopereze pentru implementarea abordării „LEADER” în regiunea Trifești – Chiștelnița prin crearea Grupului comun de Acțiune Locală.  Ei au semnat „Acordul de intenție/parteneriat pentru implementarea abordării LEADER” și au aprobat participarea în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”.

Ulterior va fi elaborată strategia pentru dezvoltarea locală a comunităților acoperite de Parteneriatul GAL. Autoritățile și instituțiile locale, antreprenorii locali și organizațiile societății civile vor identifica împreună problemele și resursele satelor care au decis să coopereze și vor acționa împreună pentru dezvoltarea regiunii și pentru un viitor prosper. 

„Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova” este un proiect, ce contribuie la îmbunătățirea durabilă a calității vieții și la impulsionarea creșterii economice incluzive în zonele rurale prin consolidarea abordării LEADER-UE ca parte a politicii de dezvoltare rurală.

Doina Sârbu, antreprenoare

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker