E timpul sa fii activ

7 sate vor colabora pentru prosperitatea localnicilor

7 sate vor colabora pentru prosperitatea localnicilor.

Șapte primari din raioanele Rezina și Telenești au pus piatra de temelie la fundația unui GAL.

Asta în urma „Apelului de propuneri pentru crearea Grupurilor de Acţiune Locală”, desfășurat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Polish Aid și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova.  

Din Grupul de Inițiative Locale vor face parte autoritățile publice locale, agenți economici și reprezentanți ai societății civile din satele Chiștelnița, Scorțeni, Meșeni, Ignăței, Peciște, comuna Pripiceni și satul Trifești.

Astfel în cadrul unei ședințe desfășurată pe 9 iulie 2020, primarii, de comun acord, au convenit să coopereze pentru implementarea abordării „LEADER” în regiunea Trifești – Chiștelnița prin crearea Grupului comun de Acțiune Locală.  Ei au semnat „Acordul de intenție/parteneriat pentru implementarea abordării LEADER” și au aprobat participarea în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”.

Ulterior va fi elaborată strategia pentru dezvoltarea locală a comunităților acoperite de Parteneriatul GAL. Autoritățile și instituțiile locale, antreprenorii locali și organizațiile societății civile vor identifica împreună problemele și resursele satelor care au decis să coopereze și vor acționa împreună pentru dezvoltarea regiunii și pentru un viitor prosper. 

„Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova” este un proiect, ce contribuie la îmbunătățirea durabilă a calității vieții și la impulsionarea creșterii economice incluzive în zonele rurale prin consolidarea abordării LEADER-UE ca parte a politicii de dezvoltare rurală.

Doina Sârbu, antreprenoare

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker