Politic

Platforma DA și PAS au înaintat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Fracțiunile Platforma DA și PAS au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu.

Cele două fracțiuni acuză actualul Guvern că a subminat securitatea națională și economică a statului, după ce a semnat acordul de împrumut cu Rusia, anulat ulterior de Curtea Constituțională.

Guvernul Chicu este aspru criticat pentru faptul că „a gestionat prost” criza social-economică provocată de pandemia de Covid-19.

„Acest Guvern nu a înțeles problemele esențiale cu care se confruntă sectorul privat. Soluții propuse de Guvern au însemna un șoc fără terapie pentru toate sectoarele economice”, a prezentat Alexandru Slusari argumentele moțiunii de cenzură.

„Businessul mic și mijlociu a fost lăsat fără izbeliște și a provocat deliberat șomaj”, a adăugat Slusari.

Potrivit legislației, pentru ca moţiunea de cenzură să treacă, este nevoie de votul majorităţii deputaţilor aleşi, adică cel puțin 51 de voturi.

Sursa
jurnal.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker