Politic

Proiectul cu privire la reformarea Guvernului va fi aprobat în două săptămâni

Proiectul de lege care prevede reformarea Guvernului, în maximum două săptămâni, urmează a fi aprobat. Declarații în acest sens a făcut premierul Pavel Filip, transmite IPN.

Premierul a menționat că reformarea executivului nu înseamnă că Guvernul va cădea și va fi numit altul. O parte dintre miniștri nu se vor mai regăsi însă în noua structură a executivului.

Cât privește viceminiștrii, aceștia vor fi înlocuiți cu secretari și subsecretari, persoane care nu vin și pleacă odată cu căderea sau inaugurarea unui Guvern nou, a spus premierul.

Numărul ministerelor va fi redus de la 16 la nouă. În noua componență se vor regăsi: Ministerul Economiei și Infrastructurii; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și a Mediului; Ministerul Sănătății și Protecției Sociale; Minis-terul Educației, Culturii și Cercetării; Ministerul Finanțelor; Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Apărării și Ministerul Justiției.

Conform noii organigrame, premierul va avea trei vicepremieri: viceprim-ministrul pentru muncă, sănătate, protecție socială; viceprim-ministrul pe probleme de reintegrare a țării și viceprim-ministrul pentru integrare europeană.

În urma acestei reforme, potrivit şefului Centrului pentru Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, vor fi disonibilizate peste 700 de persoane. Dar pentru că la moment în structurile guvernului 335 de funcţii sunt vacante, fără lucru vor rămâne 365 de oameni.

Sursa foto: independent.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker