Evenimente

1 iunie – zi liberă

1 iunie, Ziua ocrotirii copilului, a fost declarată de guvern zi liberă pentru toţi angajaţii din Republica Moldova.

În Hotărârea Executivului, adoptată miercuri, se precizează că bugetarii vor recupera această zi de muncă la 24 iunie 2017.

Apropo, în 2016 deputații au votat un proiect de lege înaintat de parlamentara Pl Alina Zotea, prin care ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă. Dar ulterior în actele normative n-au fost făcute modificările de rigoare, această zi nu a fost inclusă oficial în lista  zilelor libere.

Solicitată de jurnaliştii de la Ziarul de Gardă vizavi de acest subiect, A.Zotea a spus: „Ministerul Muncii, în decurs de 6 luni trebuia să vină cu modificarea Codului Muncii, ceea ce nu s-a întâmplat, am încercat să înțeleg care e motivul și, până astăzi, cu părere de rău, nu cunosc motivul. Hotărârea Parlamentului spune clar că e zi liberă”, a precizat deputata.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker