Evenimente

În judecată, pentru încălcarea dreptului de acces la informaţie

Luni a avut loc prima şedinţă de judecată într-un dosar civil către Primăria Orhei, pentru apărarea dreptului de acces la informaţie. Şedinţa a fost, însă, amânată, din cauza absenţei reprezentantului Primăriei, relatează www.radioorhei.info.

Potrivit sursei, reclamant în proces este „Media Sfera SRL/Radio Orhei” care, la începutul lunii aprilie, în temeiul Legii privind accesul la informaţie, a solicitat Primăriei Orhei unele date despre câştigarea dreptului de efectuare a lucrărilor de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi în oraşul Orhei şi despre volumele lucrărilor care au fost îndeplinite de firma  care a câștigat bani publici. Conducerea oraşului a refuzat să ofere datele solicitate, invocând accesul limitat la aceste informaţii, care ar fi protejate ca secret comercial şi ca date cu caracter personal.

 „Media Sfera SRL/Radio Orhei” a depus la Judecătoria Orhei o cerere de chemare în judecată a primăriei. Instanţa a admis-o şi a fixat prima şedinţă pentru ziua de luni, 22 mai. Reprezentantul Primăriei, însă, nu s-a prezentat la şedinţă şi nici nu a anunţat instanţa despre absenţa sa. Din acest motiv,  şedinţa a fost amânată pentru data de 21 iunie.

Sursa citată precizează că informaţiile solicitate Primăriei Orhei sunt necesare pentru documentarea unui subiect de interes public. În material se preconizează reflectarea situaţiei în care, în anul trecut şi în anul curent, Primăria Orhei a achiziţionat de la o firmă din Chişinău lucrări legate de spațiile verzi  în valoare de peste 2 milioane 300 mii de lei.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker