Economie

Primele șase locomotive au ajuns în Chișinău

Primele șase locomotive au ajuns în Chișinău

Întreprinderea de Stat ,,Calea Ferată din Moldova” (CFM)  s-a înnoit cu locomotive achiziționate din bani europeni. Primele șase unități au ajuns în parcul întreprinderii la 14 iulie, iar altele șase locomotive sunt pe drum.

„Înnoirea parcului de locomotive este unul dintre proiectele de reformă a „Căii Ferate” din R. Moldova ce a început în 2018, care nu doar va eficientiza activitatea Căii Ferate și va răspunde necesităților cetățenilor, dar și va susține antreprenorii din țară ca să-și livreze marfa pe piața internă și externă, deci va contribui la dezvoltarea economică a țării.

Această investiție va micșora consumul și cheltuielile pentru locomotive. La fel va scădea timpul de transportare a mărfurilor și va crește viteza circulație”, a menționat ministrul Economiei, Sergiu Railean.

Cumpărarea locomotivelor face parte dintr-un proiect de restructurare a CFM, finanțat de BERD, BEI și UE. Costul total al proiectului este de 110 milioane de euro, din care 5 milioane de euro constituie grant din partea Fondului de investiții de vecinătate (NIF) al Uniunii Europene.

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker