Economie

Primele șase locomotive au ajuns în Chișinău

Primele șase locomotive au ajuns în Chișinău

Întreprinderea de Stat ,,Calea Ferată din Moldova” (CFM)  s-a înnoit cu locomotive achiziționate din bani europeni. Primele șase unități au ajuns în parcul întreprinderii la 14 iulie, iar altele șase locomotive sunt pe drum.

„Înnoirea parcului de locomotive este unul dintre proiectele de reformă a „Căii Ferate” din R. Moldova ce a început în 2018, care nu doar va eficientiza activitatea Căii Ferate și va răspunde necesităților cetățenilor, dar și va susține antreprenorii din țară ca să-și livreze marfa pe piața internă și externă, deci va contribui la dezvoltarea economică a țării.

Această investiție va micșora consumul și cheltuielile pentru locomotive. La fel va scădea timpul de transportare a mărfurilor și va crește viteza circulație”, a menționat ministrul Economiei, Sergiu Railean.

Cumpărarea locomotivelor face parte dintr-un proiect de restructurare a CFM, finanțat de BERD, BEI și UE. Costul total al proiectului este de 110 milioane de euro, din care 5 milioane de euro constituie grant din partea Fondului de investiții de vecinătate (NIF) al Uniunii Europene.

Sursa
agora.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker