Social

Informație actualizată! Sediul Poliţiei din Rezina în flăcări

Potrivit Elenei Băietrău, ofiţeră de presă la IP Rezina, astăzi dimineață, în jurul orei 3:50, polițistul din serviciul de gardă a observat o lumină puternică în aripa stângă a sediului, iar în scurt timp a fost cuprins de flăcări întreg acoperișul instituției.

La fața locului au intervenit 4 autospeciale ale Serviciului Situații Excepționale, la lichidarea incendiului participând pompierii dar și angajații Inspectoratului de Poliție, care au evacuat documentele şi armamentul.  Victime nu sunt. A fost distrus în totalitate acoperişul şi parţial un birou de la etajul superior.

            Clădirea IP Rezina, inclusiv acoperișul, a fost reparată capital, cu suportul financiar al C Rezina. De exemplu, printr-o decizie a Consiliului din decembrie 2018 ,  Inspectoratului i-au fost alocaţi 102 mii lei pentru izolarea termică a sediului.

            Cauzele incendiului se investighează. Cu detalii vom reveni pe parcurs.

 Ora 12,15.  Iulian Sângereanu, șef adjunct al DSE Orhei ne-a informat că un incendiu cu asemenea grad de complexitate în regiune nu a fost  înregistrat demult:

   ”A fost cuprinsă de flăcări o suprafață de 800 de metri patrați din acoperiș. A fost nevoie de intervenția autospecialelor. Atât a depoului de la Rezina, cât și celor de la DSE Orhei și SSE Șoldănești. Către orele 12.00 de pe acoperiș au fost aruncate toate rămășițele și după amiază se intenționează acoperirea provizorie a clădirii  pentru a o proteja de eventuale precipitații. La fața locului s-au aflat angajații Laboratorului de expertiză anticendiară experimentală care au adunat probe spre a identifica cauzele incendiului. Rezultatele experizei urmează să fie pronunțate în zilele apropiate, a spus dl Sângereanu, totodată, concretizând că la fața locului lucrează comisia raională pentru situaţii excepționeale care urmează să se pronunțe în ce privește reparația acoperișului clădirii.

                                                            Ion Cernei                                      

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker