EvenimenteOrhei

Manifestanții de la Orhei, aduși în mod organizat cu 8 autocare și 45 de microbuze. IGP: Oamenii au fost transportați, fără a se respecta măsurile de protecție

Inspectoratul general de poliție a venit cu o reacție la manifestația organizată duminică în parcul OrheiLand. În urma monitorizării de către oamenii legii s-au constatat mai multe nereguli și abateri de la hotărârile CNESP. Manifestanții au fost aduși în mod organizat din localitățile raionului Orhei cu 8 autocare și 45 de microbuze. Șoferul au neglijat recomandările specialiștilor în sănătate, asta pentru că au transportat oamenii fără a respecta măsurile de protecție. Mai mult, IGP precizează că pe lângă măsurile de profilaxie care au fost ignorate, oamenii se deplasau în grupuri mari fără a fi respectată distanța socială.

Manifestanții de la Orhei, aduși în mod organizat
Foto: Partidul Șor

Tot duminică, la întrunirea de la „Orhei Land”, au fost puse în funcțiune caruselele și alt aparataj pentru distracție, contrar prevederilor Hotărârilor Comisei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel, 10 persoane care au ignorat prevederile Hotărârii nr.20 au fost sancționate în baza art.76′ din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

IGP mai informează că polițiștii au sancționat, astăzi, și 2 administratori ai instituțiilor de agrement din Parcul nistrean Vadul lui Vodă, 3 transportatori auto, precum și 15 persoane fizice care au încălcat normele de protecție în locuri publice.

IGP precizează că toate încălcările depistate, astăzi, vor fi documentate de oamenii legii.

Amintim că duminicîă diminaţă, mai mulți orheieni, în frunte cu deputata Marina Tauber și primarul de Orhei, Pavel Verejanu au protestat și au cerut să fie redeschis parcul OrheiLand, asta după ce Comisia Națională de Sănătate Publică a prelungit starea urgență în Sănătate Publică, iar mai multe activități printre care și aflarea pe terenurile de joacă, zone de agrement ș.a au fost interzise.

Taguri
Arată mai mult

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close