Evenimente

Sectoare supravegheate de vecini în toate satele raionului

Pe parcursul săptămânii trecute angajații Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliţie Telenești, alături de reprezentanții administraţiei publice locale, au organizat sectoare de suprave-ghere de vecinătate încă în câteva localități din teritoriu. Astfel, practic în toate satele din raion sunt 1 – 3 sectoare supravegheare de vecini.

Alexandru Pasat, inspector în secția respectivă, ne-a relatat: ”Acum avem în raion 60 de sectoare supravegheate de vecini.  Împreună cu primarii și consilierii alegem liderul sectorului, stabilim granițele lui. Supravegherea de vecinătate contribuie la consolidarea nivelului de siguranță a locuitorilor”.

Primarul de Negureni, Grigore Munteanu este de părere că sectoarele de supraveghere de vecinătate, mai ales în localitățile mici, sunt un lucru foarte necesar:

”Am înfiinţat un astfel de sector la Chersac, unul din cele două sate din comuna noastră, unde trăiesc doar câteva familii. E important că este o persoană-două pe care sectoristul o poate contacta telefonic pentru a afla care e situaţia. Înainte aceste cătune erau cele mai vulnerabile în ce priveşte furturile. Odată cu formarea sectoarelor de supraveghere de vecinătate situaţia se schimbă spre bine“, ne-a asigurat primarul.

În imagine: Poliţiştii A. Pasat şi A.Guzun explică regulile funcţionării unui sector de supraveghere de vecinătate locuitorilor satului Zahareuca.

 

Ion Cernei         

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker