Evenimente

În excursie la redacţie şi tipografie

Redacţia săptămânalului CUVÂNTUL, dar şi SA “Tipografia-Rezina” au devenit destul de populare în ultimii ani ca… obiective excursioniste. Grupuri de copii, însoţiţi de pedagogi, adesea şi de unii părinţi, ne trec pragul pentru a afla cum vede lumina tiparului un ziar, o carte, un caiet, un poster, un calendar… 

 

Bunăoară, săptămâna trecută ne-au vizitat elevii clasei a II-a de la Liceul Teoretic “Olimp” din Rezina, împreună cu învăţătoarea lor, Tatiana Gornea şi un tătic, iar săptămâna aceasta – grupa pregătitoare de la Grădiniţa “Leagănul copilăriei” cu directoarea Oxana Berghi, educatoarea Alina Muntean şi mămica Lilia Durbală.

Emoţionaţi şi sinceri, copiii ne-au mărturisit ce le-a plăcut mai mult: “Eu aş vrea să stau la calculator, să scriu şi să plasez fotografii”, “Mie mi-a plăcut maşina care deapănă şi taie hârtia, şi încă ghilotina”, “E wow! cum se tipăreşte un ziar”, “Am rămas uimit că poate exista un aparat de fotografiat atât de mare, cât o odaie”, ziceau micuţii.

Altă dată, profesorul unui grup de elevi din ciclul gimnazial a opinat, că excursia le va servi discipolilor săi drept o lecţie de orientare profesională: “Copiii, mai ales cei de la sat, au emoţii, sunt curioşi să vadă tot procesul de producţie, de la machetarea paginii de ziar, trecerea ei prin laboratorul tipografic şi până primesc un ziar proaspăt direct din maşina de tipărit, încât pentru ei această excursie este o demonstraţie practică a 5-6 profesii”, ne-a declarat pedagogul.

Reporter “C”   

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker